Ondřej Plšek - eWRC.cz
23. 8. 2012 09:36 − 2420× − 3

Daniel Oliveira se vrací na světové tratě

Brazilský jezdec vynechal poslední dvě soutěže MS a místo toho se připravoval na asfaltový konec sezony.

Brazilec Daniel Oliveira se po tříměsíční přestávce vrací do mistrovství světa v rally. Naposledy startoval v Řecku, od té doby se pak připravoval na asfaltu, kde ho čekají tři soutěžě v MS. "Každá malá zkušenost je pomocí pro pochopení chování vozu na tomto povrchu," řekl sedmadvacetiletý jezdec. Příprava probíhala v Rakousku, kde sídlí Stohl Racing, připravující Oliveirovu Fiestu WRC. Zúčastnil se zde i Rallye Weiz, ale již na druhé rychlostní zkoušce odstoupil.

"Samozřejmě je ale tato soutěž mnohem delší a těžší," přiznal Oliveira s výhledem na Německou rally. Na té startoval již minulý rok s Mini Cooper WRC, celou dobu se ale pohyboval až ve třetí desítce a nakonec ani soutěž nedokončil. "Vše, co jsem dosud slyšel o různém druhu asfaltu, je součástí této rally – skutečně. Je třeba si dávat pozor, držet se rozpisu a nikdy nesmíš zapomenout, že to je velmi těžké," dodal Brazilec.

Komentářů celkem: 3
23. 8. 2012 19:48
0 0
Hurá.eNkaři mají soupeře a Supraři brzdiče.Jaká to škoda,že nejede na Barumce.Jel bych tam už ve čtvrtek.Pane bože proč se nevrátí k muzice.smajlíksmajlíksmajlík
23. 8. 2012 21:11
0 0
Protože má prachy a baví ho to.smajlík
24. 8. 2012 07:56
0 0
A to je právě problém MS.Jezdí ti co mají money a baví je to.Výkonostně ovšem zdaleka nemají ani na českej mistrák v rallysprintech.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!