24. 8. 2012 20:29 − 2646× − 0

V Pačejově to lépe nešlo

Agropa Rally Pačejov patří k jedním z nejoblíbenějších sprintů sezóny a vždy se zde schází velká konkurence.

Agropa Rally Pačejov patří k jedním z nejoblíbenějších sprintů sezóny a vždy se zde schází velká konkurence. Díky termínu na začátku sprna do Pačejova jezdí rovněž některé posádky potestovat před Barum Rally a nejednak tomu bylo i při letošním ročníku. Na startu šesté soutěže rallysprintového mistrovství nechyběla ani posádka KRTZ Racing Teamu Patrik Rujbr – Richard Nesvadba a jejich Mitsubishi Lancer Evo X. Mezi jejich tradiční konkurenty ve třídě 3 přibyl v Pačejově ještě Jarek Orsák nebo Václav Kopáček, jenž tuto soutěž pojelavi právě jako test před nadcházející Barum Rally. Patrik s Richardem chtěli dojet hlavnd do cíle a získat důležité body do tabulky.

Na úvod soutěže byly přichystány dva testy. Druhá rychlostní zkouška byla zároveň nejdelším testem soutěže s délkou přes šestnáct kilometrů. Patrik s Richardem zajeli na úvod devátý a na nejdelším testu soutěže desátý čas ve třídě 3 a to znamenalo prozatímní desáté místo ve třídě. „Ještě před startem jsme se s Patrikem domluvili, že pojedeme soutěž v klidu a pohodě, ať neublížíme autu, protože letošní sezona už stála dost peněz a do Barumky je málo času na případné opravy,“ říká před startem soutěže spolujezdec Richard Nesvadba.

Po první servisní zastávce čekaly opakované průjezdy úvodních dvou testů a a následovaly první dva průjezdy rychlostních zkoušek, které taktéž uzavřely celou soutěž. Při prvních průjezdech Doubravovicemi a Strážovicemi zajeli kluci dva deváté časy. Opakované průjezdy Komušínem a Čečelovicemi znamenaly dva desáté časy, což znamenalo stále desáté místo ve třídě 3 a tedy žádný důvod k radosti. „Po prostřední sekci jsme byli hodně zklamaní, protože pocitově nám připadlo, že už nejde moc zrychlit, ale pořád to nějak nestačilo na naše soupeře ve skupině, které většinou necháváme za námi,“ dodává pilot Patrik Rujbr.

Do konce soutěže už zbývaly pouze dvě rychlostní zkoušky a to druhý průjezd Doubravovicemi a Strážovicemi. Až na posledním testu soutěže s kluci blýskli sedmým časem ve třídě, ale až desáté místo v cíli, je určitě velkým zklamáním.

Náročné rychlostní zkoušky v okolí Horažďovic daly zabrat mnoha posádkám a některé z nich už vyhlížejí vrchol letošní sezóny, kterým bude na konci měsíce srpna Barum Czech Rally Zlín. I na této soutěži nebude chybět posádka Patrik Rujbr – Richard Nesvadba a tradičním Mitsubishi Lancer Evo X. Na letošní Barum Czech rally Zlín pojedou Patrik s Richardem se startovním číslem 60.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!