25. 8. 2012 19:21 − 2751× − 1

Německá rally: Loeb stále ve vedení

Sobotní etapou nejvíce zamíchala nejdelší zkouška rally, průjezd vojenským prostorem Baumholder.

Dnes na posádky deváté soutěže MS letošní sezony čekaly dva průjezdy třemi měřenými úseky. První ranní zkouška byla pneumatikovou loterií, protože posádky nečekaně přepadl déšť, nejméně zasáhlo počasí Loeba, který si tím opět trochu navýšil náskok.

Druhá rychlostní zkouška dne, Peterberg, nijak zvlášť kartami nezamíchala, jen Sordo zazářil nejrychlejším naměřeným časem. Na posádky ale čekal nejtěžší test dne a v podstatě i celé soutěže, přes 46 kilometrů dlouhá Panzerplatte. A již dopolední průjezd ukázal, že je to velice složitá a zamotaná vložka. Jak pravil s úsměvem Evgeniy Novikov, ze 180 odboček minul pouhé dvě.

Petter Solberg zde vylomil pravé zadní kolo, ještě chvíli pokračoval v jízdě po třech, ale nakonec to vzdal. Dalším odpadlíkem byl Thierry Neuville, který havaroval, nijak vážně, ale pokračovat také nemohl. Defekt potkal na této zkoušce Daniho Sorda, který pneumatiku rozumně vyměnil, ztratil tím sice dvě minuty, ale neriskoval další poškození vozu.

Odpolední druhý průjezd začal poklidně. Tanak se blýskl nejrychlejším časem v RZ 10 Stein & Wein, kde měli jezdci ráno problémy s deštěm. Následoval druhý Peterberg, taktéž beze změn na špici. Ale před posádkami byl ještě druhý Baumholder.

Loeb jako první odstartoval chvíli před šestou hodinou večerní, třetí odstartoval Sordo, ale daleko nedojel. Havaroval, poničil si své Mini zepředu a z boku a vytekla mu z chladiče kapalina a nemohl pokračovat.

Dalším odpadlíkem byl mladý Ott Tanak, který trefil tzv. "Hinkelstein" (betonový patník ve vojenském prostoru). Nedaleko od Tanaka havaroval Petter Van Merksteijn junior, který šel přes střechu. Havarovaným autem zablokoval trať, takže další posádky za ním startující musely zastavit, například Novikov u nehody stál asi deset minut.

Po odklizení Merksteijnova vozu mohly posádky stojící za ním volným průjezdem dojet do cíle a byly jim následně přiděleny náhradní časy. Na startu zkoušky ale čekaly další posádky, pořadatelé se rozhodli, že zkoušku restartují, takže zkouška pokračovala a i posádky s vyššími startovními čísly si mohly na této lahůdce mezi rychlostkami zazávodit proti chronometru.

Zítra nás čekají poslední tři měřené úseky, dva průjezdy známou zkouškou Dhrontal, kde bude jistě jako každý rok ve vinicích obrovský kotel českých fanoušků a na závěr německého rallyového zápolení na posádky čeká městská Powerstage Circus Maximus.

Sledujte s námi online i třetí etapu Německé rally na stránkách eWRC-results.com, kde naleznete také kompletní výsledky dnešní etapy.

Komentářů celkem: 1
25. 8. 2012 23:131
0 0
"Druhá rychlostní zkouška dne, Peterberg," - jestli je to na počest Mr.Hollywooda, tak jim chybí jedno T smajlík (PEtTER solBERG)
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!