27. 8. 2012 19:36 − 2488× − 0

Titio Race 2012 úspěšně za námi!

Sobotní 0. ročník otevřeného testování rallye automobilů, nazvaný Titio Race Kočov 2012 je zdárně za námi!

Sobotní 0. ročník otevřeného testování rallye automobilů, nazvaný TITIO Race Kočov 2012 je zdárně za námi! Konal se nedaleko města Tachov, konkrétně bylo jeho centrum situováno do obce Kočov.

Akce proběhla nad očekávání dobře – překvapivě velké množství přihlížejících diváků se nenechalo odradit ani nízkým počtem přihlášených posádek. Mimochodem – nízký počet přihlášených posádek s sebou pro zúčastněné nesl jednu zásadní výhodu – byl jím "open start" – tedy nelimitovaný počet průjezdů 6,2 km dlouhým okruhem ve dvou směrech (před obědem ve směru z Klíčova na Kočov, po obědě obráceně). Na startu do RZ se posádka rozhodla pro počet kol, které chce v dané jízdě ujet – od jednoho až po tři. Po absolvování daných okruhů pak mohla pokračovat do servisní zóny, anebo nastoupit přímo k dalšímu startu, tedy bez servisní přestávky (délka servisní pauzy byla libovolná). Posádky tak měly spoustu času na své jízdy a naprostou volnost.

Nejaktivnější posádka najela přes 75 "ostrých" kilometrů po okruhu, jež přinesl opravdu vše: fantastickou kombinaci asfaltu i šotoliny, technických částí či opravdu rychlý úsek "na omezovač" (ve druhém směru pak s horizontem a rovinou opravdu "na srdce"). Je nutno podotknout, že se celá akce obešla bez nehod – tedy nepočítáme-li drobné kosmetické šrámy na jednom z vozů po kontaktu se slámovým balíkem při velmi efektním průjezdu diváckým místem (odměněný zaslouženým aplausem). Za to patří jezdcům uznání.

Při akci se natáčel jeden z následujících, zářijových dílů pořadu Autosalon. Zbyněk Merunka měl tak úžasnou možnost vyzkoušet si jízdu na horkém sedadle spolujezdce na vlastní kůži. Nutno podotknout, že se jí zhostil na výbornou. Pro diváky bylo natáčení pořadu příjemným zpestřením celé akce.

Děkujeme všem posádkám za účast – těší nás jejich pochvalná slova s ohledem na volbu trati. Za spoluprácí děkujeme Obecnímu úřadu v Kočově, za shovívavost a podporu občanům obcí Kočov a Klíčov a nesmíme zapomenout na naprosto zásadní pomoc Sboru dobrovolných hasičů z Tachova. Děkujeme za mediální podporu rallye serverům eWRC.cz a Zakruta.cz, za doprovodný program pak ÚAMK, společnosti Opel a pořadu Autosalon. Divákům děkujeme za naprosto vzorné chování a doufáme, že se na akci dobře bavili.

Speciální poděkování pak míří do Tymákova, členům TYM Motorsport, kteří nám měrou vrchovatou pomohli s organizací akce. Děkujeme!

Z pořádání této akce si jako pořadatelé odnášíme spoustu cenných poznatků, které jsou pro nás velice důležité – umožní nám organizovat podobné akce ještě lépe.

S rallye na brzkou shledanou!

David Karel
ředitel akce

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!