Instruktoři i absolventi rallyškoly se chystají na Barumku

Celý tým projektu FAST/SAFE rally academy se už naplno připravuje na Barum Czech Rally Zlín 2012.

Celý tým projektu FAST/SAFE rally academy se už naplno připravuje na Barum Czech Rally Zlín 2012. Od pátku 31.srpna se do populární soutěže přímo jezdecky či technicky zapojí pět instruktorů a k tomu navíc i čtyři absolventi rallyškoly.

Startovní číslo 11 má oblíbený jezdec a instruktor dvoudenních kurzů Jaromír Tarabus, který bude bojovat o co nejlepší výsledek za volantem Škody Fabia S2000. V průběžném pořadí MMČR ztrácí na třetího Václava Pecha pouze 3 body, takže se můžeme těšit na přímý souboj.

Dalším instruktorem, pro kterého patří domácí "Barumka" mezi nejoblíbenější a zároveň smolně zakleté soutěže, je Jan Jelínek se startovním číslem 24 na kapotě Mitsubishi Lanceru EVO IX. Letos to bude už jeho desátý pokus o dokončení závodu od roku 2002, kdy zde vyhrál svou třídu v Hondě Civic. "My už jsme odstoupili z tolika různých důvodů včetně několika havárií, že už to snad letos musí klapnout. Barumku mám moc rád a doufám, že po těch letech konečně uvidíme cílovou rampu," líčí své pocity před startem zlínský jezdec, který loni odstupoval po kolostřešní kombinaci pouhé tři zkoušky před cílem z prvního místa mezi produkčními vozy.

Zkušený spolujezdec Jaroslav Jugas v kurzech rally vysvětluje komunikaci posádky, roli navigátora nebo psaní rozpisu a další praktické detaily. Barum rally pojede ve třídě 8 jako obvykle s Martinem Radou v Alfě Romeo 147.

V servisní zóně v Otrokovicích můžete potkat další dva instruktory. O Mitsubishi Honzy Jelínka se bude kromě mechaniků starat i majitel APID racing service, kde jednodenní a dvoudenní kurzy probíhají, Miroslav Jandík. Také on považuje Barum rally za jednu ze svých nejoblíbejnějších soutěží, z níž si ještě jako aktivní jezdec několikrát odvezl skvělé umístění. A v zastoupení pneumatik pro většinu týmů najdeme Henricha Řeháčka, který ve FAST/SAFE rally academy školí jako expert na správné obutí vozu.

Na tratích ve Zlínském kraji můžete od pátku do neděle fandit také čtyřem absolventům, kteří v minulosti prošli dvoudenním kurzem a aktivně se věnují závodům. Martinu Daňhelovou uvidíme za volantem Hondy Civic VTi společně s Pavlou Fričovou. Dalším mladým závodníkem je René Dohnal, pro kterého je to s Volkswagenem Polo 16V a spolujezdcem Rudolfem Kouřilem první svezení na trati legendární soutěže. S Fabií R2 se na start postaví i talentovaný jezdec Martin Búš, který byl jedním z vůbec prvních účastníků rallyškoly v roce 2010. A nechybí ani Ondřej Koubek coby navigátor Michala Srba v Citroënu C2 R2 Max.

Co je rallyškola?

FAST/SAFE rally academy nabízí jednodenní, dvoudenní nebo individuální kurzy ve Zlínském kraji, během kterých se přímo od profi jezdců (Jan Jelínek, Jaromír Tarabus, Miroslav Jandík a dalších) dozvíte praktické informace ohledně rally, rozpisu, stopy, pneu a ovládání vozu. V rámci kurzu účastníci řídí kromě tréninkových vozů také soutěžní speciál Mitsubishi Lancer Evo VII. Podrobnosti najdete na stránkách projektu www.rallyskola.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!