29. 8. 2012 09:04 − 2673× − 2

Desítka je tady – prolomí Jelen na Barumce smůlu?

Zlínského jezdce Jana Jelínka čeká za pár dní už desátý pokus o dokončení domácí oblíbené i zakleté soutěže.

Zlínského jezdce Jana Jelínka čeká za pár dní už desátý pokus o dokončení domácí oblíbené i zakleté soutěže. Barum rally totiž nedokončil devětkrát v řadě od doby, kdy přesedlal na Mitsubishi Lancer.

1:9 – takové je skoré Jan Jelínek versus Barum Czech Rally Zlín. Vloni havárie tři zkoušky před cílem a odstup z průběžného prvního místa mezi produkčními vozy. Předloni brzdy, v roce 2009 převodovka, v roce 2008 převodovka, 2007 nepříjemná havárie ve vysoké rychlosti do sloupu… a tak dále až do roku 2002, kdy soutěž naposledy dokončil vítěstvím ve třídě s Hondou Civic VTi.

Honzo, 9:1 pro Barumku – to už je pořádná smůla. Jaká je atmosféra a hlavně pocity pár dní před startem?

No jaké… (úsměv). Úplně klasické jako vždycky. Taková ta lehká nervozita jako asi u všech, protože vrchol sezony je zase tady. Ale jinak už za ty roky ani nevím, co bych k tomu řekl. Prostě doufám, že teď už to konečně klapne a přijedeme až na cílovou rampu.

Takže jsi se na Barumku nesoustředil nějak speciálně? Změna rituálů, techniky nebo něco podobného?

Ne ne, nic speciálního. Kromě výměny a kontroly dílů na autě a dalších běžných příprav je vše při starém. Jen letos jezdíme oproti loňsku velký mistrák, takže jsme si s Mirkem po té kratší pauze ve sprintech zase více zvykli na dvoudenní závody. Třeba to pomůže.

V MMČR jsi zatím přímo na hranici TOP 10 plus čtvrté místo ve třídě. Body by se určitě hodily. Myslíš na to vůbec?

Hlavní je dojet. Nic jiného asi v tuto chvíli nemá cenu řešit. Pomalu to ale samozřejmě nejde, takže pojedeme jak nejlépe to půjde a budeme veřit, že tentokrát vydrží technika nebo já až do cíle.

Co říkáš na letošní trať? Má tam co překvapit?

Asi ne, je to hodně podobné. Maximálně nějaká změna směru a nový kousek Rajnochovic, ale to už jsme také v minulosti absolvovali.

Vím, že bychom neměli předbíhat – ale přemýšlel jsi, jak bys oslavil dokončení Barumky?

Tuhle otázku bych sem vůbec ani nedával (smích). Nechejme to tak a uvidíme.

Jana Jelínka a Miroslava Kotěnu můžete na trati vidět jako již tradičně v Mitsubishi Lanceru Evo IX v barvách hlavního sponzora RI OKNA a s číslem 24 na kapotě.

Komentářů celkem: 2
29. 8. 2012 09:12
0 0
JELENE-budem fandit-a letos i na cílové rampě smajlík smajlík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!