29. 8. 2012 19:12 − 2719× − 0

Právě vychází magazín Rally 7/2012

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Z obsahu aktuálního čísla:

Preview Barum Czech Rally Zlín

Oficiální mapy a harmonogram soutěže

Rozhovory s hlavními domácími favority v čele s Janem Kopeckým, Romanem Krestou, Václavem Pechem a Pavlem Valouškem.

Zajímavosti k doplňkovému programu zlínské soutěže, včetně pozvánky na GRAND PRIX Bugatti v Napajedlech.

Tradice Zlínské osmy pokračuje

Novinkou v doprovodném programu letošní Barum rally je vzpomínková jízda "Zlínská osma 2012", která navazuje na tradici zdejších předválečných závodů. Na trať městské rychlostní zkoušky vyrazí sportovní vozy a závodní monoposty z padesátých let. Ještě starší historické vozy se na divácké "erzetě" objeví v rámci Bugatti Grand Prix.

STAR rally

Jaroslav Vančík – Na městskou speciálku se moc těším

V rally se naposledy objevil při Rally Vsetín 2009 za volantem Citroënu C2 S1600. V letošní sezoně začal koketovat s rallykrosem v divizi S1600. Jaroslava Vančíka to ale přece jen stále táhne k soutěžím. I proto část roku strávil opravou Lady 2105 VFTS skupiny B, kterou představí fanouškům při Star rally.

Leo Pavlík – O závodění a vyhrávání

V době, kdy sám závodil, nastupoval na start vždy s přesvědčením, že jde zvítězit. I ve chvíli, kdy měli všechny trumfy v rukou jeho soupeři. Teď se snaží vštípit tento postoj do mysli mladých talentovaných sportovců – pětinásobný mistr republiky Leo Pavlík.

Jaroslav Novák – Malý velký muž

Když se rozhlédnete v servisu, spolujezdce Jaroslava Nováka díky jeho postavě snadno přehlédnete. Nízká hmotnost však není jediná přednost tohoto otrokovického navigátora. Tou cennější je více než čtvrtstoletí zkušeností. A díky nim posunul nebo posunuje mnohem výše výsledkovými listinami nepřebernou řadu jezdců…

Přeběhlíci: Patrik Rujbr – Z motocyklu do desítky

Patrik Rujbr začínal s motokrosem, nyní brázdí české tratě za volantem jednoho z mála exemplářů Mitsubishi Lancer Evo X.

Eifel Rallye Festival 2012 – Živé vzpomínky na Safari rally

Druhý ročník festivalu historických soutěžních vozů v německém Daunu nabídl 40tisícovkám diváků z celé Evropy opět úchvatný pohled do historie rallysportu. Od loňska přibyla celá řada vzácných atraktivních exemplářů i osobností bývalé i současné rally scény. Hlavním tématem letošního Eifel Rallye Festivalu byly vzpomínky na slavná léta africké Rally Safari.

Ferrari 308 GTB – Pozdrav z Maranella

Jedním z nejatraktivnějších sportovních vozů, které se zapojily do rallysportu, bylo Ferrari 308 GTB. Navázalo na legendární Lancii Stratos HF, která ukrývala pod kapotou motor z předchozího modelu Ferrari 246 GT. Jednalo se však o soukromý projekt, který neměl podporu koncernu Fiat a navíc se objevil ve špatné době.

62. Neste Oil Rally Finland – Finská jezera ovládl Loeb

Francouz Sébastien Loeb s citroënem potřetí v kariéře pokořil finské tratě a nažhavenou domácí konkurenci. V pětistém závodě světového šampionátu FIA zopakoval vítězství z roku 2008 a 2011, na dalších pozicích skončili jeho týmový kolega Mikko Hirvonen a jezdec Fordu Jari-Matti Latvala.

Vzpomínka – Odešel Philippe Bugalski

Philippe Bugalski, který se do historie rally zapsal jako jezdec, jenž pro Citroën vybojoval první vítězství v soutěži mistrovství světa, zemřel. V pátek 10. srpna 2012, necelý měsíc po jeho 49. narozeninách, se Bugalskému stal osudným pád ze stromu v jeho rodinném sídle nedaleko francouzského Vichy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!