Ondřej Plšek - eWRC.cz
30. 8. 2012 00:01 − 2643× − 2

Britské rally uškodila změna termínu

Šéf M-Sport tvrdí, že pokud se nemá opakovat letošní slabá účast na Britské rally, tak je třeba tuto soutěž vrátit do tradičního listopadového termínu.

Pouhých 31 posádek se přihlásilo na letošní Britskou rally. Přitom minulý rok, kdy se tato soutěž jela ve tradičním termínu v listopadu, čítal seznam přihlášených 74 jmen. Situace se nelíbí ani Malcolmu Wilsonovi, který apeluje na návrat soutěže k původnímu termínu.

"Pokud chcete mít úspěšnou soutěž v mistrovství, tak potřebujete kontinuitu, stabilitu a něco, na čem můžete stavět a to je termín," řekl Malcolm Wilson autosport.com. "Jedním z důvodů, proč je Finsko tak úspěšné, je skutečnost že se jezdí v Jyvaskyla přes 40 let a vždy přesně v tom samém termínu. Rally GB bývala tradičně v listopadu poslední soutěží šampionátu a toho potřebujeme znovu dosáhnout."

Letošní změnu termínu i vynutila Velšská vláda, když jejím předpokladem bylo, že tento termín koncem léta zajistí lepší počasí a větší množství diváků. "Skutečně to bolí, když si uvědomím, že to je má domácí soutěž mistrovství světa," řekl šéf M-Sportu. "Je to soutěž, která mne přivedla k rallysportu, sledoval jsem RAC Rally jako malý kluk. Když jsem zde jel poprvé, tak bylo na seznamu přihlášených 180 posádek (pozn. redakce: v roce 1977), dalších 30 pak bylo mezi náhradníky a popravdě jsem z celé situace velmi nešťastný. Snad se na to lidé ve vládě podívají a snad udělají nějaké věci, které by dle nás měly být učiněny."

Komentářů celkem: 2
30. 8. 2012 02:581
0 0
Má pravdu předsedo! Přesně tak, toto je zas jen blbej nápad papalášu, jako každý výmysl vlastně.
31. 8. 2012 22:312 Upraveno 22:32
0 0
Jó, to byla doba... Rok 1977 měl neuvěřitelných 3.057 km, z toho 674 měřených na 67 rychlostních zkouškách... Vůbec si to nedokážu představit...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!