Pět pohárových renaultů na startu prestižní Barumky

Předposledním závodem Ropro Clio R3 Czech Trophy 2012 bude ve dnech 31. srpna – 2. Září Barum Czech Rally Zlín.

Předposledním závodem ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2012 bude ve dnech 31. srpna – 2. Září Barum Czech Rally Zlín. Soutěž je součástí evropského šampionátu, stejně jako prestižního seriálu IRC. V rámci pohárových pravidel Clio R3 Trophy se fanouškům představí pět vozů.

Stává se tradicí, že nejvýše postavenou dvojicí Clio R3 Trophy v seznamu přihlášených posádek je příbramský tandem Josef Peták – Alena Benešová (st. č. 39). A nejinak je tomu i ve Zlíně. Navíc Peták figuruje i přes výpadek v Hustopečích v čele průběžného hodnocení poháru. Má k dobru šest bodů na druhého Milana Kneifela. Dvaapadesátiletý jezdec se po letech vrací na Barumku za volant dvoukolky. Poprvé od roku 2007, kdy startoval s Renaultem Clio S1600. Cíl tehdy nespatřil kvůli závadě poloosy.

V okolí Zlína budou Petákovými hlavními konkurenty mezi pohárovými renaulty Milan Kneifel a Lubomír Minařík. V pohárové klasifikaci figuruje výše Kneifel, ale Minařík zase obhajuje loňské prvenství.

„Rádi bychom minimálně obhájili loňské druhé místo v poháru. To bych byl spokojen. Pracujeme na tom, abychom byli co nejlépe připraveni. Loni jsem startoval na Barumce s cliem poprvé, letos už jsem si na tento vůz více zvykl a věřím, že se to může odrazit v kvalitním výsledku. Mým oblíbeným testem je Pindula, ale myslím si, že se bude rozhodovat na Tesáku či v neděli na RZ Halenkovice a Maják,“ říká před startem Milan Kneifel.

„Minulý ročník Clio cupu se nám podařilo vyhrát a stejného výsledku chceme dosáhnout i letos. Bohužel letošní sezona nám zatím nevychází podle představ. Cíl jsme zatím spatřili pouze na Valašské rally, v Hustopečích jsme odstoupili z prvního místa, kde nám stopku vystavil poškozený motor. Kvůli němu jsme absentovali i na smutné Bohemia rally. V přípravě na Barumku jsme nic nepodcenili, pojedeme s novým motorem a chtěli bychom usilovat o maximum i ve dvoukolkách,“ komentuje předstartovní ambice Lubomír Minařík. Po návratu Petra Bryndy do seriálu při Bohemii se ve Zlíně budeme muset opět obejít bez vítěze úvodních dvou závodů. Do Zlína nedorazila ani přihláška Jiřího Trojana. Naopak na Východní Moravu míří Roman Štefan s Klárou Šillerovou a Michal Kravec s Petrem Medříkem.

Stav ROPRO Clio R3 Czech Trophy (5/7):

1. Peták 63, 2. Kneifel 57, 3. J. Trojan 52, 4. Brynda 50, 5. R. Štefan 38, 6. Minařík 20, 7. Kravec 16

„Už se nemohu dočkat na specifickou atmosféru zlínské soutěže. V tomto směru nemá v Česku obdoby. To se vždy ukazuje nejen kolem rychlostních zkoušek, ale rovněž v servisním areálu v Otrokovicích, kam srdečně zvu všechny fanoušky Clio R3 Trophy.

Vzhledem k rozložení sil, Barumka slibuje možný duel lídra poháru Josefa Petáka a domácích jezdců Lubomíra Minaříka a Milana Kneifela. Věřím, že i díky těmto soubojům mohou pohárové renaulty proniknout mezi absolutní špičku klasifikace dvoukolek,“ říká promotér ROPRO Clio R3 Czech Trophy Zdeněk Pekárek.

Program Barum Czech Rally Zlín odstartuje v pátek 31. srpna 2012 v 17 hodin slavnostní start na náměstí Míru ve Zlíně a večerní speciálka v ulicích Zlína (21:15 hod). V sobotu posádky absolvují osm zkoušek (2x Slušovice, Pindula, Lukov, Tesák), v neděli je v harmonogramu zbylých šest testů (2x Halenkovice, Kudlovice, Maják). Trať Barum Czech Rally měří 587,46 km, rychlostní zkoušky zabírají 251,62 km.

Informace k ROPRO Clio R3 Czech Trophy najdete na internetových stránkách www.clior3cup.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!