Fabia R2 Cup před Barum Czech Rally Zlín

K jednomu z vrcholů domácí motoristické sezony v automobilových soutěžích patří již několik let Barum Czech Rally Zlín.

• Šest vozů Škoda Fabia R2 na startu
• Účast posádek ze čtyř zemí
• Pro nejrychlejší posádky připraveny zvýšené „pricemoney“

K jednomu z vrcholů domácí motoristické sezony v automobilových soutěžích patří již několik let Barum Czech Rally Zlín. Tato soutěž patří rovněž již několik sportovních sezon do seriálu IRC. Letos premiérově bude ovšem patřit i do pohárového závodění s názvem Česká pojišťovna Škoda Fabia Rally Cup.

Již v pátek večer odstartují soutěžní posádky do divácky velmi atraktivní městské rychlostní zkoušky. V sobotu a v neděli následně změří své síly v okolí města Zlín. Servisní zóna je tradičně situována k továrně Barum v Otrokovicích.
V roli lídra Fabia R2 Cupu vstoupí do soutěže český pilot Jiří Vrkoslav. V tabulce druhý, ale pouze s minimálním bodovým odstupem, je Ital Chentre. Tito dva jezdci spolu pravidelně bojují o vítězství a velmi napínavý souboj lze očekávat i na populární „barumce“.
V mezinárodních závodech sbírá letos zkušenosti junior Martin Búš. Pro něj bude zlínská soutěž zejména o využití získaným poznatků a udržení trendu neustálého zrychlování a zpřesňování své jízdy. Mezi pravidelného a díky své dravé jízdě populárního účastníkacupu patří Nor Petter Kristiansen. První krátký cupový start si na smutné Rally Bohemia odbyl belgický jezdec Canal. S cupovým prostředím byl velmi spokojen, proto již krátce po skončení závodu byl domluven jeho strat v okolí Zlína. Skutečnou premiéru si naopak ve Zlíně prožije v rámci Fabia R2 CupuMatinVopatřil.

Zástupce promotéra Filip Schovánek: „Barumka je jedním z vrcholů sezony, to je znát od prvních příprav a znát je to na všech okolnostech. Jedná se o velmi náročnou soutěž, jak pro fyzickou připravenost posádek, techniku, ale i pro součinnost a spolupráci celého týmu. Bohužel barumka je velmi náročná i po ekonomické stránce. Proto jsme se rozhodli podpořit nejrychlejší posádky 1,5 násobkem běžných cílových finančních odměn. Chceme tak posádkám alespoň trochu kompenzovat jejich úsilí. O populárnosti zlínské soutěže svědčí i nás VIP program. Jeho kapacitu jsme pro naše partnery museli proti „běžným“ soutěžím znásobit.
Barum Czech Rally Zlín odstartuje již tento pátek v 17:00 v centru Zlína. Divácký test startuje v obráceném pořadí ve 21:15. Klasické rychlostní testy jsou pro posádky připraveny v sobotu a neděli. Vítěz Česká pojišťovna Škoda Fabia Rally Cup bude znám v neděli okolo druhé hodiny odpolední.

Komentářů celkem: 2
30. 8. 2012 20:17
0 0
Marťas&Jirko držím palce ať se svezete až do cíle.Peťa V.
31. 8. 2012 00:15
0 0
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!