Voldřich Motorsport má první ostrou premiéru za sebou

Přípravy před závodem byly dost hektické, kdy se do poslední chvíle pracovalo na autě.

Přípravy před závodem byly dost hektické, kdy se do poslední chvíle pracovalo na autě. Na čtvrteční podvečer byl plánován první test auta, bohužel krátce před testem se spustil silný liják a na větší odzkoušení tlumičů a brzd se mohlo zapomenout. Fuchs Oil Rally Agropa byla tedy pro Voldřich Motorsport premiéra jako řemen, kdy si Jakub Voldřich mohl auto pořádně „osahat“ až na první rychlostní zkoušce.

„Od prvních metrů mě Honza přesvědčil o své profesionalitě, ať už to bylo jeho stoprocentní připraveností veškerých materiálů nebo psaní rozpisu vůbec. Utvrdil jsem se v tom, že jsem si skutečně vybral dobře, a že škola Pavla Kacerovského rozhodně k něčemu byla,“ chválí Jakub Voldřich po seznamovacích jízdách svého spolujezdce Jana Jinderleho jun.

V pátek večer tým potkal nečekaný problém s maticemi kol, které nepasovaly do nových kol Toora, takže měl tým k dispozici pro závod pouze dvě sady.

První rychlostní zkoušku Jakub Voldřich s Janem Jinderlem jun. prodali, aby si, jak už bylo řečeno, „osahali“ jak se auto vlastně chová. Druhá rychlostní zkouška byla zrušena a následovala první návštěva mechaniků v servisní zóně. „Zatím nás nepotkaly žádné větší problémy. Rozhodli jsme se, že trochu přitvrdíme tlumiče,“ řekl Jakub Voldřich v servisu po druhé rychlostní zkoušce.

Třetí rychlostní zkouška byla také zrušena. Na čtvrté rychlostní zkoušce už bylo vidět zrychlení, které se stupňovalo až do cíle soutěže. „V průběhu celé soutěže nás trápil brzdový pedál, který měl stále jiný chod. Nedalo se proto na brzdy hodně spoléhat. V cíli šestnáctikilometrové rychlostní zkoušky jsem cítil vibrace a šoupání u levého předního kola. Po vizuální kontrole ve stopce jsme na nic nepřišli, až v servisu se ukázalo, že nám vypadl šroub z brzdiče a kolo prakticky nebrzdilo,“ popisoval problém Jakub Voldřich.

V cíli posádka Jakub Voldřich – Jan Jinderle jun. figurovala na celkovém 53. místě, na 7. místě v K4 poháru a na 3. místě ve své třídě, což byl výsledek, který nikdo z týmu na začátek neočekával!

„Pačejov se nám vydařil na výbornou. Ačkoliv jsme ho pojali jako testovací soutěž, dosáhli jsme na třetí místo ve třídě. Oba z toho máme velkou radost a myslím, že to bylo překvapení pro všechny. Priorita byla hlavně dojet do cíle a vyzkoušet auto, které až na drobnosti fungovalo. Těším se do Vyškova,“ řekl po soutěži spolujezdec Jan Jinderle jun.

Tým Voldřich Motorsport by chtěl poděkovat Milanu Farbiakovi a jeho firmě M+M, s.r.o. za podporu, které se týmu dostává již od samého začátku.

Další závod, kde bude tým Voldřich Motorsport startovat je již příští týden Admiral Rally Vyškov.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!