Peták s Benešovou druzí na Barumce

Posádka Hroch Rally Teamu má za sebou jeden z nejtěžších, zároveň ale i jeden z nejsmutnějších ročníků Barum Rally.

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová má za sebou jeden z nejtěžších, zároveň ale i jeden z nejsmutnějších ročníků Barum Rally.

Příbramská dvojice odjela do Zlína s cílem uspět v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy a zabojovat v hodnocení dvoukolek. V cestě jim stála nejen těžká konkurence v podobě zahraničních posádek a domácí špičky v čele s Janem Černým, ale také náročné tratě a nevyzpytatelné počasí.

Přesto posádka žluto-modro bílého Renaultu Clio R3 Maxi vstoupila do soutěže výborně. Po úvodních třech rychlostních zkouškách figurovali Peták s Benešovou na výborném druhém místě ve dvoukolkách. Rychlejší byl pouze favorizovaný Consani s Renaultem Megane RS. „Přes těžké podmínky jsme měli závod slibně rozjetý již od začátku. Sice jsme při prvním průjezdu Pindulou ztratili přes pět vteřin kvůli před námi startujícímu Kangurovi, kterého postihl defekt pneumatiky. I tak jsme se ale drželi v popředí hodnocení dvoukolek. S dopolední sekcí jsem byl spokojený. Pouze na jedné RZ se nám nepodařilo zvolit vhodné obutí a na prvním Trojáku jsme chytili defekt levé přední pneumatiky. Poslední kilometry do cíle jsme tak museli absolvovat po ráfku,“ řekl Josef Peták. V sobotní odpolední části se sice před posádku startující v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy dostal Jan Černý, ale i tak mohl být Peták s výkonem spokojený. „Nejtěžší částí zlínské soutěže bylo sobotní odpoledne a večer, kdy jsme mimo jiné museli absolvovat čtyři měřené úseky bez servisu. Nepočítali jsme s tím, že bychom mohli etapu končit za tmy, a tak jsme neměli sebou světelnou rampu. Na Tesáku nás navíc překvapila hustá mlha, kdy místy nebylo vidět snad ani na deset metru. Tahle RZ byla jednoznačně nejtěžší z celé letošní Barum Rally. V cíli etapy jsme tak především byli rádi, že jsme ji dokončili bez větších potíží a navíc i na dobré pozici,“ uzavřel hodnocení sobotní etapy příbramský jezdec.

Do závěrečné etapy nastupovali Peták s Benešovou s jasným cílem. Udržet si třetí příčku mezi dvoukolkami a první v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy. V cíli úvodního měřeného úseku navíc musel ze závodu odstoupit do té doby vedoucí Consani, a tak se posádka clia posunula na druhou příčku. Tu si také na následujících dvou měřených úsecích s přehledem uhlídala. Bohužel poté přišla na řadu třináctá RZ, do které již Peták s Benešovou kvůli nehodě Kopáčka neodstartovali. V celkovém hodnocení dvoukolek tak příbramská dvojice obsadila druhé místo a navíc si připsala cenné vítězství v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy, kde si pojistila průběžné vedení v šampionátu. „V neděli jsme věděli, že první dvě posádky již nemůžeme dohonit, a tak jsme se rozhodli udržet vedoucí postavení v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy a třetího místa mezi dvoukolkami. V cíli halenkovické RZ navíc odstoupil do té doby vedoucí Consani, a tak nezbývalo nic jiného, než zvolit klidné tempo a dojet do cíle slibně rozjetého závodu. Bohužel, když jsme přijeli na start třinácté RZ, dozvěděli jsme se smutnou zprávu. Moc nás to mrzí, protože těch neštěstí bylo letos v rally už příliš. Celý náš tým je z této události velmi smutný. Chtěli bychom tak vyjádřit upřímnou soustrast všem pozůstalým usmrceného diváka a zraněnému divákovi držíme palce k brzkému uzdravení,“ řekl závěrem Josef Peták.

Komentářů celkem: 2
4. 9. 2012 08:171
0 0
Gratulace Pepovi a cele posádce za bojovnost,za výdrž za umístěnísmajlíksmajlík
4. 9. 2012 13:062
0 0
Ta nešťastná bouračka je na videu. idnes. Jestli by tu situaci zvládl zkušenější šofér líp ať posoudí jiní.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!