RFK video – historie rally – Magnum Rallye Vyškov 1992

První ročník Magnum rally navázal v roce 1992 na úspěšnou řadu automobilových soutěží v regionu Vyškov – především Rallye Haná…

Vyškov se blíží a je tedy vhodná doba najít v našem archívu to něco málo, co z historie této soutěže máme. Krátké videjko vám přiblíží s jakými těžkými podmínkami se jezdci museli roku 1992 vyrovnat. Jednalo se totiž o zimní soutěž.

Pár informací: Soutěž započtena do MČR, celkové délka trati 244 km, z toho 96 km na devíti RZ. Podle statistik Hanáckého rally klubu Vyškov bylo na startu pouhých 24 posádek z nichž 20 se dostalo úspěšně do cíle. Absolutním vítězem se stal Vladimír Trkal, kterého navigoval Jaroslav Palivec – pravděpodobně na Fordu Sierra.

Ještě můžeme přidat text o historii z webu Hanáckého rally klubu Vyškov:

Magnum / Böttcher / Admiral rally (1992 – ?)

První ročník Magnum rally navázal v roce 1992 na úspěšnou řadu automobilových soutěží v regionu Vyškov – především Rallye Haná, jejíchž 7 ročníků přineslo pořadatelům z Autoklubu Vyškov věhlas po celé republice. V sezóně 1989 se podařilo zorganizovat jeden ročník Rallye Vyškov, v roce 1990 ještě Rallye Ivanovice na Hané. Pak po roční přestávce vznikl Rallye club Vyškov, jenž navázal při organizaci automobilové soutěže kontakt s firmou Magnum Vyškov, která se stala na dlouhých deset let hlavním partnerem při organizaci vyškovské soutěže. Zaběhlý název Magnum rally poté v roce 2002 vystřídalo označení Böttcher rally, s čímž souvisel počátek úspěšné spolupráce se společností Böttcher Systems.

Pod názvem Böttcher rally vyškovská soutěž prožila velmi úspěšné období, které trvalo až do roku 2008. Na počátku sezóny 2009, po machinacích s termínem ze strany Svazu rally, soutěž z kalendáře mistrovství ČR vypadla, aby po nenadálém zrušení prachatické rally zaujala uprázdněné místo v šampionátu. Členové Hanáckého rally klubu Vyškov oprášili schéma tratí z loňského roku a během necelých dvou měsíců svůj závod připravili. Firmu Böttcher nahradil v logu soutěže nový sponzor Admiral, jehož prostorný areál otevřel pořadatelům nové možnosti v průmyslové zóně v Komořanech. Ředitelství, přeskupení i servis byly doslova na pětníku, což mělo pro průběh soutěže jednoznačně pozitivní přínos. A jelikož si soutěžní posádky modifikovanou podobu závodu pochvalovaly a i nový sponzor byl spokojen, nic nebránilo spolupráci s komořanskou společností prodloužit…

MMAARTIN a RFK, www.rallyfans-katovice.wz.cz

Přidejte se na FB stránky RFK www.facebook.com/RallyFansKatovice

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!