16. září zaburácí historici v Sosnové

16.9.2012 se v Sosnové u České Lípy uskuteční další z oblíbených klubových akcí, setkání majitelů historických závodních vozidel.

Aktualizace: Už jen několik málo volných míst je v seznamu přihlášených na MOGUL DRIVING HISTORIC MOTORSPORT do Sosnové u České Lípy 16. září 2012. Pokud tedy máte doma historický automobil, který byste rádi provětrali na trati Global Assistance Racing Arény v Sosnové, kde závodil i osminásobný mistr světa Sebastien Loeb, přijeďte se podívat na historiky při MOGUL DRIVING HISTORIC MOTORSPORT.

Harmonogram akce

Hned dvě akce pro milovníky motoristického sportu, které budou součástí tradičního Podzimního Sosnění, se uskuteční v neděli 16.září v Global Assistance Racing Aréně v Sosnové u České Lípy. Srdečně zváni jsou diváci a fanoušci automobilového sportu, ale hlavně majitelé historických závodních vozů s rámy do roku výroby 1990 včetně. Zejména pro ně je určena akce MOGUL DRIVING HISTORIC MOTORSPORT, jejímž hlavním smyslem je setkání majitelů historických závodních vozidel a představení těchto skvostů veřejnosti. Součástí akce je vložený závod na trati v Global Assistance Racing Aréně v Sosnové, jehož se účastníci setkání mohou, ale také nemusí zúčastnit přesně v duchu pohodové a nenucené atmosféry, která tato setkání pravidelně provází.

Závodníci, kteří se přihlásí do závodu, budou rozděleni do tříd podle kubatury jejich vozidel bez rozdílu roku výroby a mohou se vydat na měřené rozjížďky a následně i do samotného závodu, kde se jim budou sčítat čtyři časy z devíti odjetých závodních kol. Akce samotná, i vložený závod se odehrává v dobře známém areálu v Sosnové, který je proslulý z pořádání například evropského mistrovství v rallycrossu či podzimního Setkání mistrů. Trať vloženého závodu v Global Assistance Racing Aréně je volena především s ohledem na bezpečnost všech účastníků akce, připraveny jsou bohatě dimenzované bezpečnostní zóny, ale samozřejmě také kompletní pořadatelské zabezpečení včetně vozidla záchranářů a odtahu. Všichni účastníci si tak mohou bez obav o své plechové miláčky vyzkoušet jízdu na limitu. Trať je obsazena i traťovými komisaři, kteří dohlížejí na regulérnost závodu a na bezpečnost. Výsledkový servis je zajištěn profesionálními časoměřiči. Nutnou podmínkou k účasti ve vloženém závodě MOGUL DRIVING HISTORIC MOTORSPORT je bezpečnostní výbava na úrovni helma, kombinéza, vozidlo vybavené bezpečnostním rámem, hasicím přístrojem a sportovními pásy. Startovné činí 1 500,- Kč.

Smutní ale nemusí být ani ti, kteří žádné historické závodní vozidlo doma nemají, a přesto by se rádi svezli na autodromu v Sosnové. Pro ně je určena souběžně probíhající akce MOGUL DRIVING SPORT, jejíž součástí je rovněž vložený závod. Toho se mohou zúčastnit všichni, kteří se registrují na www.autodrom.cz a na start závodu se dostaví se sériovým vozem splňujícím podmínky pro provoz na pozemních komunikacích s platným OTP. Nutnou bezpečnostní výbavou je v tomto případě helma řidiče. Startovné činí 1 500,- Kč.

MOGUL DRIVING HISTORIC MOTORSPORT i MOGUL DRIVING SPORT tedy rozhodně stojí za účast, o čemž se už při podobných akcích přesvědčily stovky jejich předchozích účastníků, kteří ocenili kvalitní zázemí Global Assistance Racing Arény v Sosnové u České Lípy, kde je možnost se během akce celodenně občerstvit, ale také profesionalitu a zabezpečení celé akce.

Více informací včetně přihlášky najdete na www.autodrom.cz Termín pro uzávěrku přihlášek je 9. září 2012.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!