V Humpolci vše připraveno

Na svoji druhou soutěž zařazenou do Volného Poháru ČR se chystají pořadatelé z Autosport Mipell.

Na svoji druhou soutěž zařazenou do Volného Poháru ČR se chystají pořadatelé z Autosport Mipell. Pátý podnik VP se jede v sobotu 15. září, tedy za necelé dva týdny.

Správní řízení pro uzavírky běží, poháry a věnce jsou nakoupeny, pořadatelé i záchranáři zajištěni. Koncem týdne budou zveřejněny mapy a harmonogram, nyní se ještě intenzivně pracuje na úpravě itinerářů, ve kterých se vyskytly tiskové chyby – nečitelné šipky. Všichni soutěžící by tak měli dostat správné, jasné a srozumitelné informace, kudy vedou rychlostní zkoušky i přejezdové úseky.

Nechme za pořadatele promluvit Lucii Mráčkovou: „Hlavně chci podotknout, že nám opět velkou pomocnou ruku podal Radouň motorsport, který nám bude zajišťovat radiobody, stopky a časové kontroly. Místní občané a hlavně ti, kteří bydlí v blízkosti uzavřených RZ, jsou již řádně upozorněni na to, co se bude 14. a 15. září dít, proto budeme doufat, že budou ukáznění a obezřetní. Ale hlavně věříme, že nám závodníci při tréninku nepokazí pověst nebezpečnou a bezohlednou jízdou hlavně v obcích, ale i mimo ně.“


Foto: Radek Vojtěchovský

A když už je řeč o závodnících, jak to vypadá se seznamem přihlášených? Celkem je k úternímu datu přihlášeno 80 posádek, z toho 59 do hodnocení Volného Poháru a doplňuje je 21 vozů Škoda Cupu. V poli VP nechybí loňský vítěz Martin Šikl s Mitsubishi Lancer EVO IX, naopak nedočkáme se loni druhého a třetího jezdce – Poláci Pawel Danys a Piotr Grochocki sice starty v České republice plánovali, ale nakonec z nich sešlo. I bez nich ale Šikla na start doprovodí pravděpodobně 15 vozů nejsilnější třídy A4 a další stroje se silným turbomotorem najdeme i ve třídě H2. Pochopitelně ale nechybí ani rychlí jezdci s vozy nižších tříd – bratři Kupcovi s Peugeoty třídy A3, Hary Ředitel se Škodovkou třídy A2 nebo Pavel Kolář s krásnou historickou Škodou 130 LR.

Komentářů celkem: 2
5. 9. 2012 20:44
0 0
Moc se těšímééé smajlíksmajlík
10. 9. 2012 09:06
0 0
Tak já sem dám alespoň odkaz" http://autosportmipell.com/volny-pohar-2012.html Má být hezky, tak přijeďte do Kletečné na auta a na Bernarda.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!