Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 9. 2012 20:46 − 2777× − 7

Obnovenou Rally Vyškov vyhrál Kurka

O tomto víkendu se uskutečnil další ročník populární Rally Vyškov, která se do termínové listiny vrátila po loňské absenci.

O tomto víkendu se uskutečnil další ročník populární Rally Vyškov, která se do termínové listiny vrátila po loňské absenci. O samotné soutěži se dá říct, že stála lehce bokem, neboť se na ní, pro Česko rally scénu doposud neobvykle, neobjevily posádky bojující do malého či velkého mistráku. Je ale možné, že by odjetý Vyškov mohl být nástinem budoucnosti, jelikož o oddělení pole PČR a HA od ostatních a zavedení jejich vlastních soutěží se uvažuje. Vše ukáže až čas.

Veškeré zápolení se tentokrát událo na třech úsecích známých z minulých let, konkrétně na zkouškách Komořanská, Kuchlovská a Podivická, z nichž se ta prvně jmenovaná odjela třikrát. Servisní zastávka byla v průběhu soutěže naplánována jedna a to po prvním průjezdu zkoušek. Celková kilometráž dosahovala necelých 70 kilometrů a i díky vypsání poháru sponzora rally se mohla Vyškovská rally jevit jako dobrou příležitostí pro test vozidel před nadcházejícím závěrem sprintové sezóny.

Do soutěže nejlépe vstoupil Pešl, který se po první zkoušce ujal vedení, avšak již na třetí zkoušce byl nucen se se soutěží rozloučit vinou prasklé poloosy. To bylo vodou na mlýn Kurkovi, který se tak po RZ 3 objevil v čele a na stejném postu dorazil i k servisní zastávce. Za ním následovala nejrychlejší posádka Poháru ČR v podobě Kašpara, který měl čtyři sekundy k dobru na Mulačovo Subaru. Aby bylo průběžné pořadí pestřejší, tak by jsme na čtvrté příčce našli nejrychlejšího historika v podobě Krejčovy „elery“, která byla s odstupem necelých třech sekund následována Myslivcem.

Druhá sekce soutěže se nesla zejména v duchu boje o druhou příčku, neboť čelo si kontroloval Kurka. Ten své snažení dovedl ke zlatému konci, když druhého Mulače porazil o 47 vteřin. Posledně jmenovaný pilot Subaru měl po celou sekci problémy s Kašparem, protože tato dvojice sváděla vteřinový souboj o stříbro. Bronzový Kašpar však nakonec mohl být za třetí příčku rád, neboť poslední dvě zkoušky znamenaly výraznou časovou ztrátu a uhájení bronzu o pouhé čtyři sekundy před mocně finišujícím kolegou z Poháru Myslivcem. Ten totiž na závěrečné zkoušce přeskočil Hendricha.

Další tři posty byly obsazeny posádkami z poháru sponzora, a to v pořadí šestý Leher debutující s Fabií S2000, který utrpěl velkou ztrátu kvůli defektu, na sedmé pozici dokončil Hrubý a osmý Petr. Devátá příčka byla rezervována pro dalšího poháristu, a to konkrétně Jirsu, jenž na Vyškově vyzkoušel opět další vůz z dílen Montcar autosportu, Clio R3. Elitní desítku uzavíral nejrychlejší historik v podání Káňovy Ascony. Avšak nemíme opomenou Krejču, který by obsadil šestou příčku, avšak byl vyloučen, neboť jeho vůz neodpovídal homologaci.

Když už jsme u výsledků, je třeba zmínit ještě jednu perličku, protože na devatenácté příčce šlo nalézt modrou Felicii KitCar s Otou Hlouškem za volantem, pro nějž to bylo poprvé po 14 letech co seděl v soutěžním autě vlevo. Z posledních sezón je znám z dvojice s Lumírem Galiou, kterému čte noty.

Závěrem si ještě připomeňme alespoň podiové výsledky třídy historiků, protože v TOP 10 byl jedině Káňa. První místo je tedy jasné, druhý post ukořistil Šmahel s BMW 2002Ti a bronzový dokončil další pilot bavorského speciálu Majšajdr.

Další akcí, kdy se rozezvučí motory soutěžních aut bude již za dva týdny Rally Jeseníky, které budou znamenat předposlední dějiství sprintového šampionátu a první „mečbol“ Kostky k zisku titulu. Sprintové pole zde doplní jak je zvykem posádky účastící se Poháru ČR.

Komentářů celkem: 7
9. 9. 2012 21:02 Upraveno 21:05
0 0
Tome,Jindříšku,sekám poklonu(jednou to muselo přijít).
9. 9. 2012 21:05
0 0
Opava/Otice ... Go Go Go!
9. 9. 2012 22:24
0 0
Škoda posádky Krejča-Šárka, jejich LR je nádherná a průjezdy dravé!!! Kdepak se stala chybka??? smajlík
10. 9. 2012 12:22
0 0
Slyšel jsem,že tam měli větší přední brzdy,které neodpovídají homologaci.smajlík
Škoda,neboť jedou moc pěkně. Na Š 130 to až nějak moc jede.smajlík
10. 9. 2012 15:37
0 0
Moc hezká soutěž, stihl jsem pohodovým tempem dvě RZ i servis, posádky jely moc pěkně, počasí super - tak co si více přát? Pořadatelé taky milí a divácké zóny nebyly moc "úzkoprsé", čehož jsem se trochu bál...smajlík
Z posádek bych rád pochválil Jirsu s Cliem - pěkné průjezdy.
Doufám, že soutěž bude opět v mistráku, kam podle mě patří!smajlík
10. 9. 2012 15:48
0 0
smajlík dobrá práce
10. 9. 2012 19:19 Upraveno 19:20
0 0
vsichni z minikova GRATULUJÍÍÍ!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!