Autogames RallyShow Uherský Brod se hlásí o slovo

Již za dva měsíce se uskuteční stále populárnější podnik v Uherském Brodě a okolí.

Jeden z nejlépe hodnocených podniků loňského roku v České republice ozdobený skvělou startovkou v čele s pěti vozy WRC se opět hlásí o slovo. Letos se ve Zlínském kraji, konkrétně Uherském Brodě a okolí, pojede již čtvrtý ročník tohoto oblíbeného volného podniku. Dnes zbývají přesně dva měsíce do startu a je na čase zveřejnit hlavní informace k letošní Autogames RallyShow, která se pojede v sobotu 10. listopadu 2012. Přihlášky bude možno zasílat na adresu pořadatele, kterým je jako v minulých ročnících společnost ANDREA Uherský Brod, již od 1. října 2012. Autogames RallyShow 2012 je zároveň kandidátským podnikem pro sezónu 2013 ve sprintrally.

V loňském roce se nejvíce dařilo Antonínu Tlusťákovi na voze Mitsubishi Lancer WRC 05, který porazil druhého Tomáše Kostku se Škodou Fabia S2000 těsně o 4,6s. Třetí místo obsadil při jednorázovém startu s Lancerem WRC 05 Martin Březík. Ve skupině N zvítězil domácí Martin Bujáček s Lancerem EVO 9 a mezi vozy s jednou poháněnou nápravou byl nejrychlejší Egon Smékal s Citroenem DS3 R3T. Celkově se na start postavilo 51 posádek a do cíle dorazilo 35. Soutěž obsahovala sedm rychlostních zkoušek o celkové délce 37,74 km čistě na asfaltovém povrchu.

Právě dnes se spouští nové webové stránky, kde najdete základní informace k letošnímu ročníku, který opět přinese mnoho novinek jak pro diváky tak posádky. Na stránkách naleznete také Zvláštní ustanovení pro letošní ročník včetně časového harmonogramu. S tím jak se bude termín RallyShow přibližovat budou stránky doplněny o průvodce pro diváky, onboardy a mapy letošních rychlostních zkoušek.

Centrum soutěže bude tradičně v Uherském Brodě na Masarykově náměstí, kde najdeme startovní rampu, ředitelství a tiskové středisko. Na náměstí bude stejně jako v loňském roce slavnostní start a to v pátek 9. listopadu 2012 od 19:00 hodin. Zde bude možné spatřit vybrané posádky. Ani letos nebude chybět velmi oblíbená Městská zkouška přímo v ulicích Uherského Brodu. Ta je v letošním roce prodloužena od cíle zhruba o kilometr dál do města. Diváci se rozhodně mají na co těšit. Bude pro ně připravena velká komentovaná Rallyaréna včetně míst k sezení a bufetem po celé odpoledne. Kromě tradiční Městské zkoušky přibudou opět dva nové úseky. Pro tento rok se RallyShow Uherský Brod mírně přesunuje východním směrem od centra soutěže. Obě nové zkoušky jsou velmi zajímavé. Jedna divácky velmi atraktivní je navíc polookruhová a nabídne i krásný šotolinový úsek s přehledným diváckým místem. Poslední zkouška nabídne zase technický úsek v pohoří Bilých Karpat, kde sice nebude mnoho diváckých prostorů, ale pro jezdce bude tahle zkouška nejdelší a nejtěžší.

Více informací budeme průběžně doplňovat na stránky www.rallyshow-ub.ic.cz, ale také sem na server eWRC.CZ, který je mediálním partnerem Autogames RallyShow Uherský Brod 2012.

Komentářů celkem: 5
10. 9. 2012 20:27
0 0
Loni to bylo super a pokud přijedou Bérešovci s Audinama,tak bude určitě o zábavu opět postaráno,bavili se jezdci i diváci,střelba z wrcéček se večer v ulicích krásně rozléhala(Oktávka nejvíc)!!!Doporučujismajlík
10. 9. 2012 20:33
0 0
Taky doufam ze se ukaze duo Beresu kazdopadne uz se tesim a myslim ze bude zase na co koukat smajlík
nbv
10. 9. 2012 21:44
0 0
Tým lidí kolem Bujáčka sen. odvádí každoročně perfektní práci s pořádáním této rally šou. A protože (dle mého názoru) naše rally podniky vcelku stagnují, tak v Brodě mají rostoucí tendenci. Proto této šou a realizačnímu týmu,od srdce přeji aby tento kandidátský rok, byl úspěšný a příští rok ho vídaly jako součást sprintů.
10. 9. 2012 23:38 Upraveno 23:39
0 0
kandidátský byl tuším loňský ročník a měl by se jet na jaře v Brodě sprint, pokud vím...
11. 9. 2012 10:02
0 0
sezona 2012 byla již víceméně jasná, již během lonského ročníku se to začalo směřovat směrem na následující rok. Tak uvidíme. Každopádně věříme, že to bude krásná podívaná a přijede se k nám ukázat hodně kvalitních posádek smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!