S nejrychlejšími mechaniky na bednu ve Vyškově

Jirka Káňa s Martinou Kalistovou mají za sebou další úspěšné vystoupení s Opelem Ascona B. Tentokrát Rally Vyškov a vítězně.

Jirka Káňa se po Rally Pačejov nedovedl vzdát myšlenky na další start s Opelem Ascona B, který měl zapůjčený od Jirky Petráška. „Ascona je krásně řiditelné auto a jízda s ním mě neskutečně baví. V historikovi se zadním pohonem jsem se naprosto shlédl, a tak jsme ani dlouho nepřemýšleli, jestli vyrazit na obnovenou Rally Vyškov nebo ne. Když jsem pak od pořadatelů dostal startovní číslo 1, byla to pro mě velká pocta a čest. Nemyslel jsem si, že bych mohl ve své první sezoně v rally za volantem startovat na mistrovské soutěži s jedničkou na dveřích,“ svěřuje se nadšený Jirka Káňa. Ten opět navigovaný Martinou Kalistovou vyrazil na Admirál Rally Vyškov, která má bohatou tradici v automobilových soutěžích mistrovství republiky i sprintrally.


Foto: Tomáš Kaňa

Dlouhé soutěžácké historii odpovídaly i kvalitně připravené a dosti náročné rychlostní zkoušky. „Vyškovské erzety se mi moc líbily. Byly tvořeny jak pěknými přehlednými pasážemi, tak skutečně náročnými zkouškami na úzkém a křovím obklopeném asfaltu. Zejména zkoušky 2 a 5 u mě vzbuzovaly respekt. S Martinou v autě během závodu vše fungovalo a dařilo se mi držet slušné tempo. Rychlostní zkoušky 1, 6, a 7 jsme mezi historiky dokonce vyhráli,“ dodává Jirka Káňa.

A co na nasazení posádky Káňa – Kalistová říkala babička Ascona? Ta sice před startem soutěže prošla lehkým „wellness“ pobytem u Miroslava Janoty, který se jí snažil pomocí „botoxových injekcí“ vrátit do kondice před dalším mistrovským startem. „Naše auto, kromě drobného problému s palivovou pumpou, který se následně podařilo odstranit, fungovalo skvěle. Stává se země „závislák“ na Ascona a už se těším, až se s ní zase svezu. Velký dík patří Martině Kalistové za skvělé spolujezdcování a Ctiradu Hájkovi, že nám umožnil startovat pod hlavičkou svého Hájek Historic Rally teamu. Musím také vyzdvihnout duo svých mechaniků, kterými nebyl nikdo menší, než dva mistři republiky historických rally Mirek Janota a Jirka Petrášek. Tak rychlé mechaniky na rally Vyškov určitě nikdo neměl :) Perfektně je jako mechanik doplnil Tomáš a společně se starali o Asconu báječně a moc jim děkuji,“ uzavírá hodně spokojený Jirka Káňa.

Posádka Jirka Káňa – Martina Kalistová obsadila při Admirál Rally Vyškov první místo mezi historickými vozy a desáté místo absolutně. Díky tučnému bodovému zisku se pomalu začíná přibližovat boji o celkové stupně vítězů mezi historiky v MČR. Uvidíme, jak se jim dále povede.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!