Rallye Humpolec – informace pro diváky

Svojí pátou soutěží bude Volný Pohár pokračovat již tuto sobotu, je tedy nejvyšší čas podívat se na rychlostní zkoušky.

Svojí pátou soutěží bude Volný Pohár pokračovat již tuto sobotu, je tedy nejvyšší čas podívat se na rychlostní zkoušky i soutěžící.

Autosport Mipell se může poprvé zaradovat. Ne všem pořadatelům soutěží se totiž podaří naplnit seznam přihlášených až k očekávané propustnosti trati a zastavit příjem dalších přihlášek. V Humpolci ale tato situace nastala. Z plného startovního pole je 66 přihlášených v rámci Volného Poháru, což nijak nevybočuje z letošního standardu. Šestnáct posádek, včetně obhájce vítězství Šikla, spadá do nejsilnější třídy A4, dvoulitry přiveze dvanáct jezdců, třídu A2 bude reprezentovat jedenáct vozů a „malorážek“ se sejde dvanáct. Silnější historická třída H2 napočítala osm posádek, H1 jen o jednu méně.

Zatímco v minulém roce v pozdějším termínu soutěž provázelo mrazivé, ale slunečné počasí. Letos se snad dočkáme také slunce a příjemných teplot těsně pod hranicí dvacítky. Počet posádek tedy slibuje pro diváky zajímavou podívanou, počasí také neslibuje žádnou katastrofu nebo extrém, navíc za polem Volného Poháru vyrazí ještě smečka vozů v rámci Škoda Cupu. A kde tedy jsou ta nejlepší místa, odkud průjezdy sledovat? Jede se ve čtyřech opakování dvojice rychlostních testů a na obou jsou pro diváky doporučena dvě divácká místa.

RZ 1,3,5,7 Vitice – Jiřice

DM1: Po startu mezi obcemi Želiv a Vitice pojedou posádky do obce Lhotice, kde je první divácké místo. Jedná se o pravé odbočení z hlavní na vedlejší silnici, které bude vytaženo okolo ostrůvku v křižovatce, který tak vytvoří přírodní retardér. Přístup do Lhotic je snadný z dálničního sjezdu 81, případně z Humpolce přes obec Speřice a dálniční nadjezd zmíněného EXITu 81. Parkování je možné na komunikacích v obci.

DM2: Druhé divácké místo je doporučeno v obci Petrovice zhruba v polovině délky rychlostní zkoušky. Na návsi obce bude průjezd „zkomplikován“ trojím odbočením skrz parčík s kostelem. Diváci se tak mohou těšit na opravdu zajímavou podívanou s poměrně dlouhým sledováním soutěžních vozů. Petrovice jsou navíc snadno dosažitelné, leží přímo u silnice z Humpolce na Želiv a Pacov pár kilometrů od servisní zóny. Parkování je možné na komunikacích v obci.

RZ 2,4,6,8 Hněvkovice – Brtná

DM3: Zhruba ve třetině delší rychlostní zkoušky je první divácké místo – Kletečná. Jedná se o pravé odbočení v obci, které je možné sledovat přímo ze zahrádky místní restaurace. Přístup do diváckého místa je z hlavní silnice Humpolec – Pelhřimov přes obec Onošovice. Nikoliv přes Záhoří, tato silnice nevede do diváckého místa, ale k retardéru před obcí, který je možné také bezpečně sledovat z vyvýšeného prostoru. Parkování u diváckého místa je možné na komunikacích v obci případně před ní.

DM4: Divácké místo tvoří ostrá levá vracečka před obcí Želiv, kde je možné z pole nad tratí sledovat dlouhý příjezd i odjezd soutěžních vozidel. Při parkování podél příjezdové komunikace ze Želivi (silnice směr Sedlice) je třeba zachovat možnost průjezdu dalších vozů! Ze Želivi bude přístupné i další levé odbočení a to z vedlejší silnice na hlavní směrem na obec Brtná a k cíli rychlostní zkoušky.

Obrázky diváckých míst nejsou pořízeny z pohledu stání diváků. V souvislosti s událostmi posledních dnů apelujeme na diváky, aby poslouchali pokyny pořadatelů a při výběru míst ke sledování soutěže se řídili základními bezpečnostními pravidly – nestáli pod úrovní trati, nestáli před pevnými překážkami, nestáli proti příjezdu soutěžních vozidel a v tečnách zatáček, dodržovali od trati dostatečný odstup a sledovali soutěžní vozidla při jejich jízdě. Motorsport může být nebezpečný a rozjetý soutěžní vůz může z trati vyletět prakticky jakýmkoliv směrem.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!