Martin Prokop na pět kvaltů dokončil první den Wales Rally

Jen pět z šesti rychlostních stupňů stačilo jezdci Czech Ford National Teamu Martinu Prokopovi v převodovce jeho Fiesty WRC.

Jen pět z šesti rychlostních stupňů stačilo jezdci Czech Ford National Teamu Martinu Prokopovi v převodovce jeho Fiesty WRC na to, aby byl po prvním dni Wales Rally GB na průběžném desátém místě. K závadě došlo hned krátce po startu první ranní rychlostní zkoušky, a protože polední, patnácti minutový servis byl jen tzv. vzdálený, nebylo možné převodovku vyměnit. Všech šest pátečních měřených úseků tak museli Prokop s navigátorem Zdeňkem Hrůzou absolvovat s tímto handicapem. Jako když jedete po dálnici z Prahy do Brna na hranici povoleného rychlostního limitu na trojku nebo na čtyřku, nebo mácháte volně nohama na kole při jízdě z kopce na nejmenší převodník…

„Celkem k vzteku, co vám budu povídat. Hned ráno taková rána pro celý tým. Po nešťastném Německu a hlavně před jediným krátkým remote servisem z celé rally. Jako na potvoru. Naštěstí nám celý den jinak převodovka vydržela a od šéf inženýra jsem měl povoleno držet auto na pětku bez milosti v omezovači, takže jsme dnešek mohli v rámci možností dosportovat. Kdyby se pokazilo něco víc a dnes bychom šli na kutě s třeba dvacetiminutovou ztrátou, nebylo by to moc příjemné a motivující pro další dny deštivého a chladného anglického víkendu. Takhle je v sobotu a v neděli stále o co bojovat a budeme se snažit dostat se ještě na lepší body. Třeba Mathew Wilson je necelých dvacet vteřin před námi, tak se mu pokusíme zaťukat na rameno.“ Popisuje již trochu s nadhledem frustrující začátek Anglické rally pilot Martin Prokop.

V sobotu tak na Martina se Zdeňkem čeká dalších 96 měřených kilometrů v sedmi rychlostních zkouškách. První RZ startuje v 10:00 středoevropského času a průběžné aktuality můžete opět sledovat na Facebookovém profilu „Martin Prokop and Zdeněk Hrůza WRC Crew“.

Průběžné pořadí Wales Rally GB po první etapě:
1. Latvala J. – Anttila M. (Ford Fiesta RS WRC)
2. Solberg P. – Patterson C. (Ford Fiesta RS WRC) +12,1
3. Loeb S. – Elena D. (Citroën DS3 WRC) +21,3
4. Ostberg M. – Andersson J. (Ford Fiesta RS WRC) +32,6
5. Hirvonen M. – Lehtinen J. (Citroën DS3 WRC) +53,8
6. Tänak O. – Sikk K. (Ford Fiesta RS WRC) +1:22,2
7. Novikov E. – Minor-Petrasko I. (Ford Fiesta RS WRC) +1:32,8
8. Neuville T. – Gilsoul N. (Citroën DS3 WRC) +2:27,9
9. Wilson M. – Martin S. (Ford Fiesta RS WRC) +3:17,0
10. PROKOP M. – HRŮZA Z. (FORD FIESTA RS WRC) +3:36,8

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!