19. 9. 2012 20:49 − 2812× − 3

Potvrdí Kostka s Houštěm titul už v Jeseníkách?

Předposlední závod letošní rallysprintové sezóny se uskuteční v rámci AZ Pneu Rally Jeseníky.

Předposlední závod letošní rallysprintové sezóny se uskuteční v rámci AZ Pneu Rally Jeseníky. Na startu nebude chybět ani posádka ve složení Tomáš Kostka a Miroslav Houšť s vozem Citroën C4 WRC.

Tomáš Kostka s Miroslavem Houštěm absolvovali před třemi týdny velice úspěšně domácí Barum Rally, která byla součástí šampionátu IRC. Po celý závod sváděli nádherný souboj s Romanem Krestou. Ten sice těsně prohráli, i tak třetí místo je výborným výsledkem zlínské dvojice. Ještě lépe má posádka Citroënu C4 WRC rozjetý rallysprintový šampionát. V letošní sezóně Kostka s Houštěm dokázali zvítězit na čtyřech závodech a v případě pátého vítězství v Jeseníkách by si definitivně zajistili titul v rámci jednodenních závodů. „Po Barumce jsme měli tři týdny na odpočinek. Pro mě je to ale dlouhá doba bez závodění, a tak se již nemohu dočkat, až opět usednu za volant rallyového speciálu. S CéČtyřkou jsme absolvovali již šest závodů, a tak jsem si jistý, že mi nebude dělat problém přesednout ze Škody Fabia S2000 do vozu specifikace WRC. Ve čtvrtek navíc absolvujeme v Beskydech funkční test, kde provedeme finální nastavení setupu. Do Jeseníku jedeme samozřejmě s cílem zvítězit,“ řekl Tomáš Kostka.

Zlínská posádka to ale nebude mít jednoduché. Na startu se kromě dvojice CéČtyřky objeví i další adepti na celkový titul. Na osmi rychlostních zkouškách v celkové délce 66,72 kilometrů tak příznivce rallysportu čekají napínavé souboje. Zda-li se podaří Kostkovi s Houštěm získat titul již při tomto závodě, se dozvíme v sobotu v půl čtvrté, kdy přejede vítězná posádka cílovou rampu na šternberském náměstí.

Komentářů celkem: 3
19. 9. 2012 21:17
0 0
Nebudu tam chybět!!!smajlík
19. 9. 2012 23:31
0 0
Nevíte někdo kde bude ten test???
20. 9. 2012 20:22
0 0
smajlík Kostka jede! smajlík Že ve sprintech s C4 válcuje konkurenci, dobře. Ale to co předvedl na Barum Rally, tak to byla fakt síla! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!