21. 9. 2012 20:16 − 3186× − 0

Získá Kostka titul už v Jeseníkách?

Velmi kvalitní startovní pole nabízí divákům šestý ročník AZ pneu Rally Jeseníky s centrem soutěže ve Šternberku u Olomouce.

Velmi kvalitní startovní pole nabízí divákům šestý ročník AZ pneu Rally Jeseníky s centrem soutěže v motoristickém městě Šternberku u Olomouce. Na předposlední díl seriálu rallysprintové soutěže dorazila téměř kompletní mistrovská špička.

Úplně první se zítra ráno na startovní rampu postaví právě Tomáš Kostka s navigátorem Mirkem Houštěm s vozem Citroën C4 WRC. Jejich náskok čtrnácti bodů jim může na jesenické soutěži zajistit mistrovský titul letošních sprintů. Svůj Citroën ještě před jesenickou rally otestoval, ale úlohu nebude mít jednoduchou. Konkurenční boj zajisté pocítí i tato posádka.

S dvojkou bude zítra na startu na Hlavním náměstí ve Šternberku stát Antonín Tlusťák s Honzou Škaloudem na Mitsubishi Lancer WRC 05. Antonín Tlusťák je několikátý rok ústředním motivem Rally Jeseníky na oficiálních tiskovinách soutěže. Na plakátu můžete vidět Tlusťáka s Fabií, s kterou havaroval na španělské rally minulý víkend. Při této havárii zemřel divák, který stál v zakázaném prostoru (zdroj: www.autosport.cz) . Na Rally Jeseníky bude ale soutěžit s Mitsubishi Lancer specifikace WRC.

Startovní číslo 3 bylo přiděleno posádce Odložilík – Tureček, vítězné posádce z loňského ročníku AZ pneu Rally Jeseníky.

Honza Sýkora, který je v bodové tabulce druhý za Tomášem Kostkou a bude rozhodně taktéž bojovat o mistrovský titul, musel nečekaně změnit svého spolujezdce. Martinu Škardovou na Rally Jeseníky vystřídá Víťa Houšť. Při utužování fyzické kondice si Škardová přivodila vážná zranění a letošní sezóna pro ni s největší pravděpodobností skončila. Věří ale a vzkazuje fanouškům, že s Víťou Houštěm si Honza Sýkora pro titul dojede (zdroj: www.ewrc.cz).

Nejen jezdecká špička se sjela tento víkend do Šternberka, ale technika, kterou mohou fanoušci a příznivci rally zhlédnout, rozhodně stojí za to. Několik vozů specifikace WRC a S2000 budou k vidění již zítra při šestém ročníku této soutěže.

Nad letošním ročníkem převzal záštitu Ing. Martin Tesařík, hejtman Olomouckého kraje, zahájení soutěže a odstartování prvních posádek se zúčastní zítra i představitelé pořádajícího města, motorismus ve Šternberku podporující starosta, Ing. Stanislav Orság.

Ředitel soutěže Dušan Pospíšil si několik hodin před startem letošního ročníku nepřeje nic jiného, než bezproblémový dojezd všech posádek do cíle a ukázněné diváky, kteří si uvědomují, jak velký černý mrak se stáhl nad celou sezónou rally sportu u nás i ve světě a doufá a věří, spolu s hlavním činovníkem pro bezpečnost, že diváci budou rozumní a k podívané si na trati zvolí místo divácké, nikoliv zakázaný prostor, jak tomu často na těchto soutěžích bývá. „Letos jsme pro Vás připravili celkem šest divácky atraktivních a hlavně bezpečných míst, z kterých můžete rally sledovat. Apelujeme na diváky, aby využili vyhrazených diváckých prostor a ve svém zájmu nevyhledávali místa, byť atraktivnější, nýbrž nebezpečnější.“, shodují se ředitel soutěže Pospíšil a vedoucí bezpečnosti Vrtek.

VI. AZ pneu Rally Jeseníky odstartuje zítra v 8.30 hod. z Hlavního náměstí ve Šternberku, v cíli se první posádka objeví ve 14.10 hod. Na pestré startovní pole čeká trať v délce 220,82 km, která obsahuje letos poprvé čtyři rychlostních zkoušky ve dvou průjezdech v délce 66,72 km.

Všechny fandy rally zveme do diváckých míst na každé rychlostní zkoušce. Fotky a popis diváckých míst najdete na oficiálních webových stránkách www.rally-jeseniky.cz v sekci Diváci – Divácká místa.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!