24. 9. 2012 20:19 − 2403× − 5

Vsetínský sprint s novým gen. partnerem a startem v neděli

Nový mistr pro rok 2011 Ecosun Mistrovství ČR ve sprintrally vzejde až z posledního podniku letošní sezony PARTR rally Vsetín.

Pořadatelé Autoklubu Vsetín – město v AČR připravující závěrečný podnik TIMESEAL Mistrovství ČR v sprintrally hlásí definitivně poslední změny k blížící se soutěži. Nejvýraznější změnou pro letošní ročník valašského sprintu je nový a velmi významný obchodní partner společnost PSG.

Tato společnost je generálním dodavatelem v oborech stavebnictví, energetiky a petrochemie. Své úspěšné projekty realizovala ve více jak 20. zemích čtyř kontinentů. „Je nám velikou ctí, že můžeme spolupracovat se společností, která již v minulosti dokázala podpořit významné sportovce i jednotlivá sportovní odvětví. Proto jsme neváhali ani minutu a společnost PSG jsme začlenili i do oficiálního názvu soutěže. Věříme, že spolupráce proběhne z obou stran na velmi vysoké úrovni a společnost PSG se bude objevovat i v dalších ročnících vsetínského sprintu,“ uvedl k největší změně soutěže ředitel PSG – PARTR Rally Vsetín 2012 Petr Gryger. Hodně vrásek přidal pořadatelům i termín konání soutěže. Původní termín zněl 20. října, ale na tento den se vztahuje druhé kolo krajských a komunálních voleb. Pamětníci si jistě pamatují, jaké komplikace byly s vyšší moci před čtyřmi roky. Následovala tedy změna, aby se sprint jel o týden později. Z organizačních důvodů ale ani tento termín nevyšel a Česká republika zažije na Vsetíně premiéru, neboť oficiální podnik mistrovství ČR v sprintrally se pojede v neděli 21. října 2012. Dalším faktorem, který určil start soutěže na neděli, jsou stavební a výkopové práce v obci Vesník, kudy vede jedna z rychlostních zkoušek. „Tady musím přiznat, že přesuny termínů jsou papírově velmi jednoduchá věc, ale získat všechna povolení, to dá opravdu velkou práci. Obzvláště, když žádáte o třetí termín. Pro ředitelství tato změna znamenala nejednu bezesnou noc Tady bych chtěl poděkovat všem obcím a subjektům, které jsou zainteresovány do různých povolování za pochopení a vstřícný přístup. Pro soutěžní posádky může mít nedělní start soutěže i pozitivní dopad. Nemusejí si vybírat v práci dovolenou, v sobotu absolvují seznamovací jízdy a v neděli závod. Věříme, že změna termínu nijak neovlivní oblíbenost našeho sprintu a posádky rády přijedou,“ přiblížil mravenčí, ale o to důležitější práci při zajišťování soutěže Petr Gryger.

S ohledem na to, že PSG – PARTR Rally Vsetín 2012 je již doslova za dveřmi, sdělíme nyní nedočkavcům některá fakta. Startovní rampa bude i letos umístěna před vsetínský zámek, kde proběhne v sobotu od 19. hodin slavnostní představení vybraných posádek. Slavnostní sobotní večer bude zakončen ohňostrojem. Pro posádky přichází důležitá změna hned na začátek sprintu. Startovní pole se totiž vydá z servisu přímo na první rychlostní zkoušku.

Start soutěže bude v neděli v 8:30 hodin a posádky absolvují celkem sedm rychlostních zkoušek. Názvy erzet jako Jabloňová, Santov a Vesník jsou notoricky známé úseky, přesto se jedná o pozměněné rychlostní zkoušky. Skladba erzet je dvě, tři a dvě, přičemž posádky najedou 73,5 ostrých kilometrů. Nejrychlejší posádka by se měla objevit v cíli sprintu v 16:10 hodin.

Komentářů celkem: 5
24. 9. 2012 20:54
0 0
Chtělo by to změnit tento termín i v kalendáři.........pro pořádek smajlík
25. 9. 2012 09:27
0 0
Termín je dobrý,volby bych zrušil stejně sou k h....
26. 9. 2012 19:45
0 0
No nevím, pořadatel zavře krám a jde domů. Ale co lidi co to maj 300 km domůsmajlík? Spousta lidí musí v pondělí do robotysmajlík. Bude to náročný
26. 9. 2012 20:34
0 0
Sprinty končí obyčejně okolo 16hoďky a cca 300km je po dálnici(pokud se na ní nic nevyvrbí) otázka kolika hodin?Takže si myslím že v 9večer si doma a ráno klidně zvesela do rachotysmajlíksmajlík
MIK
29. 9. 2012 19:51
0 0
Co třeba mechanik?ten dostane auto v třeba v sedm hodin takže bude těžko doma v 9 večer..pokud to má přes celou republiku tak se dostane domů třeba v jednu ve dvě v noci...smajlík..neděle je podle mě nesmyslný termín pro sprint..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!