Ondřej Plšek - eWRC.cz
25. 9. 2012 10:10 − 2480× − 0

Thierry Neuville pojede i na Sardinii

Nasser Al-Attiyah bude v Itálii chybět a tak jeho místo v týmu Qatar opět zaujme belgický jezdec.

Thierry Neuville a Nicolas Gilsoul se mohou těšit na další start. Nasser Al-Attiyah totiž vynechává Italskou rally na Sardinii, protože považuje za důležitější přípravu na další ročník Rally Dakar. Toho se zúčastní s vozem vlastní konstrukce, který ještě není zcela hotov. Thierry Neuville tak pojede Italskou rally s Citroenem DS3 WRC za tým Qatar stejně jako na Novém Zélandu, kde katarský jezdec chyběl kvůli startu na olympijských hrách.

Původně se měl belgický jezdec letos zúčastnit osmi soutěží mistrovství světa, ale nakonec odjede kompletní šampionát. "Ačkoliv je má účast s Citroenem na MS velmi důležitá, tak jsem musel udělat rozhodnutí. Musím pracovat na vývoji mé bugyny, kterou připravujeme pro Dakar 2013. Thierry prokázal svůj potenciál při jeho prvním startu za tým Qatar a získal důležité body," řekl Nasser Al-Attiyah. "Na Novém Zélandu se toho hodně naučil. Když jsme hledali někoho, kdo by mohl zastupovat naše barvy na Sardinii, tak byl jeho talent logickou volbou."

"Když pojedu v Itálii, tak absolvuji kompletní sezonu. Pro získání co nejvíce zkušeností toho nemůžu chtít více," má ze startu radost belgický jezdec. "Tratě na Sardinii znám, protože jsem tam jel mou první soutěž s vozem s pohonem všech kol. Tamnější šotolina může být velmi obtížná a těžká. Pro nás je tento start další možností, takže uděláme vše abychom Nassera a jeho tým nezklamali. Znovu v nás vložili důvěru, nejlepším způsobem poděkování by byl dobrý výsledek. Abychom to zvládli, tak pro to uděláme vše."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!