Ondřej Plšek - eWRC.cz
26. 9. 2012 11:04 − 2643× − 3

Ilka Minor zůstává do konce roku u Jevgenije Novikova

Protože byl ruský jezdec s Ilkou spokojen, tak jí nabídl spolupráci po zbytek letošního mistrovství světa.

Ilka Minor má letos mimořádně nabitou sezonu. V Rakousku jezdí s Manfredem Stohlem, v IRC naviguje Andrease Aignera a mistrovství světa začala s Henningem Solbergem. Pro Wales si pak drobnou Rakušanku vybral Jevgenij Novikov, který hledal náhradu na zraněného Denise Giraudeta. A protože ruský jezdec byl s Ilkou ve Walesu spokojen a Denisovo zranění bude ještě potřebovat čas na vyléčení, tak se v pondělí objevila nabídka na společné absolvování zbytku letošního mistrovství světa.

Jenže již na příští soutěž ve Francii byla Ilka domluvena právě s Andrease Aignerem, který zde dostal příležitost startovat s továrním Protonem. "Nabídka od Jevgenije je pro mne velkou šancí a ctí. Náš start ve Walesu skončil šestým místem a byl tak velmi úspěšný, dobře jsme si rozumněli a myslím si, že Jevgenij je mimořádným talentem," řekla 37letá Rakušanka motorline.cc.

"Tuhle šanci jsem musela využít – samozřejmě se ale ihned objevila hořká myšlenka na fakt, že pak nebudu moci jet s Andim v Protonu. A k tomu jsem to Andimu musela oznámit na jeho narozeniny – ale chtěla jsem mu to říct co nejdříve, aby pokud možno co nejrychleji našel náhradu," uvedla ke svému rozhodnutí Ilka Minor.

Již o den později tak mohl Andreas Aigner oznámit, že na Francouzské rally pojede s Detlefem Rufem. Ten je známý hlavně díky svému účinkování po boku Achima Mortela a Uwe Nittela. "Rozhodnutí Ilky přirozeně chápu, takovou šanci je třeba využít," ukázal pochopení bývalý produkční mistr světa. Každopádně to ale neznamená konec posádky Aigner – Minor, protože oba dva usednou společně do vozu ještě na závěrečné podniku IRC na Kypru.

Komentářů celkem: 3
26. 9. 2012 14:111
0 0
Že by se rýsovala nová dvojice, ketré bych mohl fandit, až mi skončí Peťa?smajlík
26. 9. 2012 15:552
0 0
Ilku asi zamrzelo, že ze Žeňou nezažila žádné vzrůšíčko smajlík
26. 9. 2012 15:573
0 0
Neboj, to přijde.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!