27. 9. 2012 14:17 − 2652× − 2

Právě vychází magazín Rally 8/2012

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Z obsahu aktuálního čísla:

Oficiální mapa a harmonogram Enteria Rally Příbram

Barum Czech Rally Zlín – Hänninenovo vítězství bez oslav

Po odstoupení loňského vítěze Jana Kopeckého na 13. RZ se zdál souboj tří továrních fabií rozhodnutý a před cílovou rampou se tak již mohlo chystat šampaňské pro Hänninena s Markkulou. Bohužel, o několik minut později došlo k tragické nehodě na téže rychlostní zkoušce. Zasloužené vítězství si tak sympatičtí Finové jen těžko mohli řádně vychutnat.

Toshihiro Arai – Na asfaltu je těžké místním konkurovat

Barum Czech Rally Zlín přivítala v rychlém sledu dalšího japonského jezdce. Po Nutaharovi letos zavítal na Moravu mnohem slavnější a úspěšnější Toshihiro Arai. Sice nestačil na značkového kolegu Aignera, přesto byla jedenáctá příčka ve zlínské konkurenci velmi kvalitním výsledkem.

Petra Mynářová – Do soutěžního auta se pravidelně nevrátím

Zlín je nejen centrem populární Barumky, ale rovněž rodištěm spolujezdkyně Petry Mynářové. Ta se dlouhá léta úspěšně vyhýbala rozhovorům, nyní jsme ji ve Zlíně navštívili. Chtěli jsme nejen zavzpomínat na zážitky z nedávné minulosti, ale přinést vám fotografie Petry v nové roli, maminky dcery Barunky.

Admiral Rally Vyškov – Kurkův premiérový triumf

Admiral rally Vyškov se vrátila na scénu až po personální reorganizaci, kterou FAS podmínil návrat rally do oficiálního kalendáře. Obnovená soutěž se prozatím započítávala jen do Poháru ČR a Mistrovství ČR v rally historických automobilů, plány pořadatelů však směřují k návratu do sprintového šampionátu.

Přeběhlíci (8): Roman Michalík

Rally je super, ale motorce dám vždy přednost

Roman Michalík, osmatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí, patřil dlouhé roky mezi absolutní elitu endura. Mistr světa v motocyklových soutěžích z roku 1998, trojnásobný evropský šampion a vítěz Šestidenní na Novém Zélandu však zásluhou svého otce Vladimíra přičichl také k rally, kterou si po ukončení profesionální kariéry v jedné stopě vyzkoušel na vlastní kůži.

Prime Yalta Rally – Nad Krymem zavlál turecký půlměsíc

Ukrajinská Jalta rally se letos musela obejít bez účasti špičky seriálu IRC. Trojboj tří jezdců na vozech Ford Fiesta S2000/ RRC vyhrál úřadující turecký mistr Yagiz Avci. Na horských asfaltových silnicích Krymského poloostrova zajel životní výsledek Francouz Robert Consani, který s Renaultem Mégane RS vyhrál dvoukolky, produkční kategorii a navíc vybojoval stříbrnou medaili v celkové klasifikaci.

Technika – Porsche na Safari

Prestižní německá značka Porsche vládla na přelomu šedesátých a sedmdesátých let automobilovým soutěžím. Legendární vozy Porsche 911 S vyhrály v letech 1968 – 1970 třikrát za sebou nejslavnější soutěž světa Rallye Monte Carlo. Novou výzvou se stala východoafrická Rally Safari. Tam však stuttgartské sportovní vozy neměly na růžích ustláno.

Německá přehlídka třídy R1

V rámci Deutschland rally se objevily hned tři přírůstky do nejnižší kategorie soutěžních vozů – Toyota Yaris R1A, Citroën DS3 R1 a Ford Fiesta R1B.

ADAC Rallye Deutschland – Loeb se vrátil na německý trůn

Wales Rally GB – Vzrušení přinesl až závěr

Vzpomínka na Colina

Před pěti lety, v sobotu 15. září 2007, se do světa rozletěla zpráva, která šokovala celou soutěžáckou komunitu. Bývalý mistr světa Colin McRae zahynul při havárii soukromého vrtulníku, k níž došlo v bezprostřední blízkosti jeho bydliště v Jerviswoodu v hrabství Lanark. Při nehodě přišel o život také Colinův pětiletý syn Johnny, a dva rodinní přátelé, šestiletý Ben Porcelli a sedmatřicetiletý Graeme Duncan.

Komentářů celkem: 2
27. 9. 2012 14:57
0 0
Lidi koupím první ročník tohoto plátku (2000) klidně i jednotlivé čísla.
27. 9. 2012 17:25 Upraveno 17:29
0 0
No tak to se mám po víkendu nač těšit...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!