30. 9. 2012 16:24 − 2673× − 0

Bratislavská rally se vrací v novém hávu

Kalendář letošního Dmack Tyres Rally – Majstrovstvá Slovenska 2012 přinesl dobrou zprávu pro motoristické fanoušky z Bratislavy.

Kalendář letošního DMACK Tyres RALLY – Majstrovstvá Slovenska 2012 přinesl dobrou zprávu pro motoristické fanoušky z Bratislavy. Po třech letech se na půdu hlavního města Slovenské republiky vrací automobilová soutěž, která hodlá navázat na tradici populární Rally Mikona a pozdější IMPA Rally.

Škoda Rally Bratislava 2012, zařazená do mistrovství Slovenska v rally a do Slovenského rally poháru, se rodí v rukou zcela nového organizačního štábu, tvořeného členy nedávno vzniklého Bratislavského Rally Klubu. Původním záměrem tvůrců bylo při přípravách čerpat zkušenosti některého z moravských pořadatelských týmů, což odráží i údaje ve zvláštních ustanoveních. V posledních týdnech se však situace změnila a organizace závodu se uskutečňuje plně v režii slovenských činovníků.


Foto: Jiří Dokulil

Bratislavská rally nabídne trať na poměrně širokém prostoru v celkové délce 333 km, přičemž necelou devadesátku tvoří rychlostní zkoušky. Vybrané úseky nabízejí kompromis mezi zájmy diváků, kterým bude určen především městský okruh, a technicky náročnými úseky v okolí slovenské metropole. RZ DNV zavede účastníky na zajímavý polookruh u Devinské Nové Vsi, jehož část si soutěžní posádky mohou pamatovat z někdejší RZ Markíza. Technicky nejnáročnější měření sil nabídne lesní úsek Borinka, která bude se svými patnácti kilometry královským testem celé soutěže.

Škoda Rally Bratislava je v kalendáři Slovenské asociace motoristického sportu zapsaná na termín 9. – 10. listopadu 2012. Více o soutěži mohou zástupci soutěžních týmů, novináři, ale i fanoušci zjistit na oficiálních stránkách www.ba-rk.sk, které se v těchto dnech postupně plní všemi potřebnými informacemi. O systému přihlašování soutěžních posádek, o programu soutěže či o dalších zajímavostech ze zákulisí příprav Vás budeme informovat v následujících tiskových zprávách.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!