Martin Bujáček mistrem ČR ve třídě 3

V Jeseníkách pršelo Martinu Bujáčkovi s Petrou Řihákovou štěstí.

S jasným cílem získat titul ve třídě 3 se na AZ Pneu Rally Jeseníky vydala posádka Martin Bujáček – Petra Řiháková startující tradičně s vozem Mitsubishi Lancer EVO 9 týmu K.I.T. Racing. Pro Martina to byl v Jeseníkách už čtvrtý start, ale pouze jednou se mu podařilo závod dokončit. Tratě v okolí Šternberka jsou tradičně velmi technické a vedou povětšinou lesem. Vzhledem k podzimnímu termínu čekalo stejně jako v loňském roce na posádky hodně vody na trati a hlavně v první sekci se přes Šternberk přehnala velká dešťová přeháňka.

Soutěž obsahovala celkem 8 rychlostních zkoušek rozdělených do dvou sekcí. Po první z nich byli Martin s Petrou na 10. pozici absolutně a 3. ve třídě 3 s minimálním odstupem na dvojici Pešl – Firla. „Po pátečním tréninku jsem se těšil, že bude v Jeseníkách konečně sucho a svezeme se po delší době na slickách. Sobotní ráno ale bylo hodně deštivé, a tak volba pneumatik padla na média. Volba to byla celkem správná až na průtrž mračen na RZ 2 a RZ 3. Vzhledem k podmínkám jsem zvolil opatrné tempo s cílem dokončit závod v TOP 10 a pokusit se potvrdit titul ve třídě 3 s předstihem už v Jeseníkách," komentoval uherskobrodský jezdec první sekci AZ Pneu Rally Jeseníky.

Druhá sekce už byla více oschlá. Martin proto zvolil řezaný slick. Na programu byly opět ty samé testy jako v úvodní sekci. „Druhá sekce byla o něco lepší, ale nepodařilo se nám zachytit nástup Lumíra Firly, který zvolil media, což byla zřejmě ta lepší varianta. Lumírovi patří za předvedený výkon gratulace, jel skvěle. Nám se podařilo předstihnout Pešlíka a druhé místo ve třídě 3 nám stačilo k zisku titulu, takže cíl se podařilo splnit a jsem za něj moc rád. I 8. místo celkově je slušné, takže s výsledkem panuje ohromná spokojenost. Velký dík patří Petře za super diktát a také sponzorům a týmu K.I.T. Racing," uzavřel Jeseníky Martin Bujáček, který se díky díky tomuto výsledku stal poprvé v kariéře mistrem ČR ve třídě 3.

Další plán úřadujícího juniorského mistra ČR směřuje na domácí Autogames RallyShow Uherský Brod, která se pojede 10. listopadu 2012. Na posádky čeká 6 zkoušek o celkové délce necelých 40 km. Více k tomuto závodu naleznete na www.rallyshow-ub.ic.cz

Komentářů celkem: 4
2. 10. 2012 20:17
0 0
A jak je to s juniorským mistrem republiky? Tam se to počítá jak?
3. 10. 2012 09:58
0 0
Gratulace!
3. 10. 2012 10:13
0 0
Paráda Marťas. Ty diváka nezklameš a má to i výsledky smajlík
4. 10. 2012 17:26
0 0
Také se přidávám do zástupu gratulantů, je tak dál....smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!