Jiří Grim a Radek Novosád si z Liberce dovezli stříbro

Nečekaného a výborného úspěchu dosáhla posádka severočeského týmu Stillo Motosport na víkendové premiérové Rallye Liberec.

Nečekaného a výborného úspěchu dosáhla posádka severočeského týmu Stillo Motosport na víkendové premiérové Rallye Liberec, zařazené také do Rallye Cupu 2012.

Jiří Grim a Radek Novosád obsadili s modrým Subaru Impreza WRX STI v náročné soutěži, vedené také po částech RZ Rallye Bohemia, druhé místo v absolutním pořadí právě v rámci hodnocení Rallye Cupu 2012.

Jezdec i spolujezdec se rallye věnují již 12 let a v této sestavě spolu jezdí 4. sezónu. Po této době závodění s dvoutaktem se letos posádka rozhodla přejít do kategorie A4.

„Na jaře jsme zakoupili vůz Subaru Impreza WRX STI v úpravě pro závody do vrchu. Přestavba vozu zabrala více času, než se předpokládalo, a tak se bohužel stihla až podzimní část sezóny. Cílem, který jsme si pro letošek dali, je učit se jezdit se čtyřkolkou a doladit nastavení vozu,“ říká Jiří Grim.

„Prvním závodem byla nedávná Rallye České středohoří na začátku září. Cíl byl splněn, auto jsme dovezli v pořádku do cíle a páté místo ve třídě bylo pro nás nad očekávání,“ dodává navigátor Radek Novosád.

Po úpravách podvozku a dalších drobných vylepšeních posádka vyrazila na Rallye Liberec. Od první RZ zajížděla vyrovnané časy v první pětce a i díky chybám některých favoritů z toho nakonec bylo krásné 2. místo.

„Další závod nás čeká již tuto sobotu při tradiční Rallye Světlá a sezóna bude zakončena na začátku listopadu při Rallye Střela,“ upřesňuje Radek Novosád. Ten je mimochodem z rodiny, „prolezlé“ vyloženě motorismem. Jeho bratr Dušan závodí pro změnu na motocyklu na silničních přírodních okruzích (a uvažuje také třeba o ledové ploché dráze), otec Luboš Novosád je zase známým motoristickým fotografem.

Publikuje již mnoho let především na stránkách www.motormix.cz a má za sebou i několik výstav svých fotografií, včetně třeba vydařené prezentace při Autosalonu Brno nebo v sídle AČR.

Komentářů celkem: 3
4. 10. 2012 13:10
0 0
po závodění s dvoutaktemsmajlíkvždyt by je to neuvezlosmajlík
4. 10. 2012 16:03
0 0
Co je na Opelu Kadett GSi dvoutaktního? smajlík
6. 10. 2012 23:32
0 0
Mohu poprosit o kontakt na pana Grima. Nejlépe mailovou adresu. Díky
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!