Dvojí role Petáka v Příbrami

Letos naposledy v rámci MMČR v rally a Ropro Clio R3 Czech Trophy zaburácejí motory závodních speciálů při Enteria Rally Příbram.

Letos naposledy v rámci MMČR v rally a ROPRO Clio R3 Czech Trophy zaburácejí motory závodních speciálů při Enteria Rally Příbram. Na startu domácí soutěže nebude chybět ani smíšená dvojice Josef Peták a Alena Benešová s vozem Renault Clio R3 Maxi, která ve čtvrtek absolvovala seznamovací jízdy.

Letošní ročník Enteria Rally Příbram je pro Josefa Petáka srdcovou záležitostí ještě víc, než kdykoliv předtím. Nejen, že se jedná o ryze domácí soutěž, ale jezdec Renaultu Clio R3 Maxi navíc působí v roli jednoho z organizátorů soutěže. O tom, že bude stát za vznikem čtyřiatřicátého ročníku příbramské soutěže, by Josefa Petáka, který v roce 1994 absolvoval v rámci Rallye Congesta Příbram premiérový start v automobilových soutěžích, určitě nenapadlo. „Skutečně jsme dospěli k vrcholu naší letošní sezóny, kterým je domácí Enteria Rally Příbram, na které se tentokrát s Alou (pozn. Alena Benešová, spolujezdec Josefa Petáka) částečně podílíme jako organizátoři,“ doplnil Josef Peták.

Smíšené dvojici se na domácích tratích daří. Za vše hovoří výsledky, kterých tato posádka dosáhla. V roce 2008 zaznamenali Peták s Benešovou s vozem Peugeot 207 S2000 druhé místo absolutně, když je dokázal porazit pouze Václav Pech. O rok později přidali ještě třetí místo. „Chtěli bychom uspět i v letošní sezóně. Po Barumce nám patří druhé místo mezi dvoukolkami a tuto pozici bychom chtěli udržet i po závěrečném závodě v Příbrami,“ řekl k letošním cílům příbramský jezdec.

Vraťme se ale krátce k letošnímu průběhu ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Peták s Benešovou bojují o celkové prvenství. Důležitý krok udělala smíšená dvojice na Barum rallye, kde dokázala zvítězit. Díky tomu si vybudovala na prvním místě více než třináctibodový náskok na druhého Kneifela, který může ještě jako jediný ohrozit Petákův triumf. „V ROPRO Clio R3 Czech Trophy figurujeme prozatím na první místě. Naším cílem je dokončit příbramskou rallye bez problémů a tím si pojistit celkové vítězství v tomto poháru. Letos jsme si zde krásně zazávodili. Líbila se nám i organizace a především atmosféra, která panovala v průběhu sezóny. Panu Pekárkovi, organizátorovi ROPRO Clio R3 Czech Trophy patří velký dík,“ zhodnotil letošní učinkování vedoucí jezdec.

Enteria Rally Příbram se uskuteční již o tomto víkendu. Slavnostní start, který proběhne na náměstí T.G.M. v Příbrami, je naplánován na pátek 5. října. První rychlostní zkoušku absolvují posádky v sobotu. V průběhu soutěže čeká na posádky celkem 14 rychlostních zkoušek o celkové délce 165,22 km. Celý Hroch Rally Team tímto zve všechny příznivce do okolí Příbrami. Nezapomeňte ale dbát na veškeré pokyny pořadatelů a snažte se sledovat závodní vozy z bezpečných diváckých zón, které pro Vás připravili organizátoři soutěže.

„Po dnešních seznamovacích jízdách máme z trati dobrý pocit. Velký dík patří především panu Bergerovi, panu Štípkovi a zároveň celému organizačnímu týmu. Pořadatelé na jednotlivých rychlostních zkouškách odvedli pořádný kus práce, za což jim patří poděkování. Nyní si jen přát, aby soutěž proběhla bez komplikací, a všichni jsme se v neděli viděli na cílové rampě,“ uzavřel Josef Peták.

Komentářů celkem: 1
5. 10. 2012 07:561
0 0
Pepovi i cele posádce přeji supr výsledek a pěkné svezenismajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!