Ondřej Plšek - eWRC.cz
6. 10. 2012 18:12 − 3997× − 47

Petter Solberg dumá nad příčinou havárie

Velké štěstí měla dnes nejen posádka Solberg – Patterson, ale i také skupina diváků na rychlostní zkoušce číslo devět.

Kuriozní nehoda se stala dnes na Francouzské rally. Petter Solberg v levé zatáčce vyletěl mimo trať, proletěl vinicí, přeskočil silnici, znovu zapadl do vinic a nakonec narazil do sloupu vysokého napětí. Ten se posléze skácel a jen těsně minul přihlížející diváky.

"Na základě videa by se někteří mohli ptát "Proč nebrzdil?", ale stál jsem celou dobu na plynu, protože jsem věděl, že se trať zase vrátí," řekl Petter Solberg po nehodě. "Ale kvůli listí na čelním skle jsem toho moc neviděl a nevšimnul jsem si, že jsem silnici přejel. Takže jsem jel přímo až do sloupu."

"Na video se musím ještě podívat. Jedna věc je jistá, auto bylo perfektní. S ním problémy nebyly," dodal norský jezdec. Ten po nehodě druhou etapu nedokončil, ale v neděli chce pokračovat dále. "Nevím jestli bych zde dosáhl na lepší než třetí místo. Ale cítil jsem se dobře a auto fungovalo perfektně."

Komentářů celkem: 47
9. 10. 2012 14:17
0 0
Tak já se to pokusím zopakovat: "ve vinicích diváci být neměli", ale i kdyby ano a kdybych tam stál (jakože v Německu jsme ve vinicích byli x-krát) a někdo mně přejel určitě bych to nedával za vinu tomu jezdci. Ale o tom už se tu mluvilo asi stokrát a nemá to smysl.
9. 10. 2012 14:22
0 0
To říkáš ted,ale na invalidním vozíku už bys to viděl jinak na to můžes vzít jed
9. 10. 2012 14:36
0 0
To určitě viděl, ale to riziko se nedá přece vyloučit nikdy (viz. letošní Barum), tedy pokud chci rally vidět živě. A nejde jen o rally, něco podobného se může stát i kdykoli jindy. Ale ta debata o vině či nevině jezdce na rally tu už byla mnohokrát a nemá smysl se k ní vracet.
9. 10. 2012 14:40
0 0
jj,beru,ale stejně si to u mě Peter podělalsmajlík
9. 10. 2012 14:50
0 0
Já nevím, já si myslím, že v takovou chvíli se dá těžko uvažovat racionálně o tom, co by kdyby..., prostě víš, že jsi vylétl z tratě a snažíš se tam co nejrychleji dostat zpět, houby vidíš... no prostě nedovolil bych si být v tomhle arbitrem.
9. 10. 2012 23:39 Upraveno 23:40
0 0
Co se vlastne Peterovi pokazilo? Z onboardu jsem slysel "steering broken", takze zaveseni PP kola? Nepokracoval prece dal. A z ceho byl ten prvni zablesk v momente, kdy trefil sloup? To byl take elektricky vyboj?
11. 10. 2012 20:29
0 0
Původně napsal starej pes

Je vidět že promluvili závodníci od PC.Asi nechápete že člověk narvanej adrenalinem,bojující o desetiny chce co nejdřív z průseru ven a tohle byla jediná možnost.A je úplně fuk jestli jedete se svojim autem nebo ne.Když jsem ve Francii byl,tak do vinic vás nikdo jako diváka nepustl!Ty byly pro diváky uzavřený!

smajlík Plyšáku, zapiš si to, protože s tebou souhlasím a bude tě to něco stát smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!