www.jan-cerny.com - eWRC.cz
9. 10. 2012 09:34 − 2488× − 4

Mistrovská sezona zakončena pátým místem absolutně – video

Honza Černý s Pavlem Kohoutem a Citroënem DS3 R3T mají za sebou skvěle zajetou Rally Příbram. Vyhráli dvoukolky a celkově skončili pátí.

34. Enteria Rally Příbram byla soutěží, kde se domácí Černý Racing team loučil s mistrovskou sezonou 2012. Honza Černý s Pavlem Kohoutem si chtěli domácí soutěž užít a potěšit výsledkem sebe, diváky i partnery týmu, což se bezezbytku povedlo. Do soutěže se černý Citroën DS3 R3T vrhl jako šipka a mnozí ze soupeřů jen nechápavě kroutili hlavou nad dosahovanými časy. „Určitě bylo naší výhodou, že jsme v Příbrami doma, ale máme vlastně s touto rally stejné zkušenosti, jako s kteroukoliv jinou v ČR. Jeli jsme prostě naplno, bez nějaké taktiky a uvolněně jsme si soutěž užívali. V první sekci dvou rychlostních zkoušek v sobotu ráno, jsme zvolili možná příliš tvrdou směs pneumatik a jeli trochu opatrněji, protože auto nemělo dostatečný grip. V servisu jsme přezuli, trochu změkčili podvozek a na druhém Vystrkově jsme se zrychlili o 20 vteřin. Tahle rychlostní zkouška mi sedí a doslova jsem si jí užíval,“ říká k úvodu soutěže Honza Černý.

Před odpolední sekcí rychlostních zkoušek první etapy Rally Příbram bylo ale v týmu Černý Racing pořádně živo. „Přestalo nám fungovat servořízení a mechanici se připravovali na jeho rychlou výměnu. Nakonec se zjistilo, že se jedná jen o prodřenou hadici, ze které unikal olej. Naši mechanici, pod vedením Petra Bryndy opravu skvěle zvládli za což jim ještě jednou děkuji,“ dodává Honza Černý, který si s Pavlem Kohoutem zažili ještě jeden dramatický moment na šesté rychlostní zkoušce. „Na nájezdu do Dublovic nás najednou začali zpomalovat máváním diváci, kteří nám dávali najevo, že je tam nějaký problém. Před námi startující Pavel Valoušek vyjel mimo trať. Jsem rád, že se nikomu nic nestalo, ale já jsem nad tím přemýšlel až do konce rychlostky a trochu jsme zvolnili,“ popisuje událost Honza Černý.

V neděli ráno se soutěžní posádky účastnící se Rally Příbram probudily do deštivého dne. Trať rally byla hodně kluzká, o čemž se přesvědčili i Černý s Kohoutem. „Hned v úvodu první rychlostní zkoušky v neděli ráno jsem udělal chybu a probrzdil jedno odbočení. Moc agresivně jsem nastoupil do této RZ, i když jsem se vlastně už neměl kam hnát a měli jsme dostatečný náskok na soupeře. Následně jsme už zvolili cestu bezpečného dojetí do cíle celé soutěže. Rychlostní zkoušky jsme sice ve dvoukolkách dále vyhrávali, ale už to bylo s o poznání větší rezervou,“ říká k závěru celé rally Honza Černý.

Posádka černého Citroënu DS3 R3T se v cíli domácí rally nakonec objevila na pátém místě absolutní klasifikace, což je na posádku s dvoukolkou skvělý výkon, ke kterému samozřejmě přispěly i chyby, či problémy soupeřů se silnější technikou. Zisk mistrovského titulu v kategorii dvoukolek a vítězství ve třídě 5 tedy bylo v Příbrami skvěle korunováno dalším vítězstvím mezi dvoukolkami i výhrou mezi účastníky Citroën Racing Trophy.

Černý Racing team by se do konce roku ještě rád zúčastnil dvou zahraničních soutěží a už teď usilovně spřádá plány na další sezonou, kde by se rád posunul výkonnostně výše. Do jaké kategorie a s jakým vozem to nakonec bude, na to si ještě budeme muset počkat.

Komentářů celkem: 4
9. 10. 2012 10:041
0 0
Ty vlajky s tím černým kohoutem nemají chybu.smajlík
9. 10. 2012 12:102
0 0
vidím je v S2000 smajlík
9. 10. 2012 14:233
0 0
Bylo by legrační, kdyby po nich třeba sáhla škodovka pro vývoj R5 a tovární tým by doznal obměny z Kopecký-Hanninen na Černý-Lappi...ale popravdě, takový dvojice by byla jedna z nejlepších možných.
9. 10. 2012 19:244
0 0
Gratulace!!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!