Ondřej Plšek - eWRC.cz
9. 10. 2012 14:37 − 2587× − 6

A co bude s Danielem Elenou?

Sebastien Loeb pomalu odchází do soutěžáckého důchodu, co tedy bude nyní dělat jeho stálý spolujezdcec?

Veškerá pozornost posledních dnů se plně soustředila na Sebastiena Loeba. Ten ještě před definitivním ziskem devátého titulu mistra světa potvrdil, že příští rok se zúčastní jen vybraných soutěží. Jisté jsou zatím jen dva starty, na Monte Carlu a ve Francii, přičemž právě na Francouzské rally 2013 by mohl Seb svou kariéru v mistrovství světa definitivně ukončit. Sám ale přiznal, že číslo počtu startů v příští sezoně by se mohlo zastavit až na čísle pět, každopádně to bude mnohem méně soutěží než v letošním roce.

Jenže posádka je tvořena dvěma členy a v tomto případě je tím druhým Daniel Elena. Ten se nevěnuje jen navigování nejúspěšnějšího jezdce rallysportu v historii, ale taktéž vlastní firmu All Sports Management. Ta se mimo jiné věnuje i podpoře mladých jezdců a jedním z nich je Sebastien Chardonnet. Ten na Francouzské rally poprvé v mistrovství světa odstartoval s vozem WRC a za desáté místo si odvezl jeden bod. Je tedy možné, že by Daniel Elena usedl na místo spolujezdce u tohoto mladého Francouze?

"Sebastien má svého spolujezdce, který je velmi dobrý," řekl Elena wrc.com. "Je jen jeden Sebastien, kterého budu příští rok navigovat – a to je Loeb!" I tak ale nelze vyloučit, že Daniela Elenu budeme v soutěžním voze vídat i nadále. Sám totiž vlastní Citroen DS3 R3T, se kterým v roce 2011 startoval na Rallye Monte Carlo a dojel na celkovém 52. místě. "Mohlo by to být zábava trochu více jezdit, ale s mou firmou si myslím budu vcelku vytížen," uvedl brzy čtyřicetiletý Daniel. "Každopádně Sebastienovo rozhodnutí plně chápu: obzvláště všechny ty věci jako je testování a cestování ho už vcelku unavovaly."

Komentářů celkem: 6
9. 10. 2012 15:28
0 0
Co by s ním bylo ????? Každý pátek odpoledne ho mám zamluveného já!! Říkal mi, že jen s ním budu zaručeně nejrychleji doma z práce....dopravní kolapsy nekolapsy prý je mu to jedno, zná ty správný "noty" ( ještě jsem mu ale neřekl, že moje auto má 55kWsmajlíksmajlíksmajlíksmajlík )
9. 10. 2012 16:34
0 0
ufozt ho adoptuje smajlík
9. 10. 2012 18:06
0 0
Když to zabalí,tak ho pozvem příští rok na "Poslední tankování" pořádaný pro vysloužilý a zdevastovaný jezdce!!smajlík
9. 10. 2012 22:19
0 0
balci79,aspoň bude mít dostatek času na čtení rozpisu...smajlíksmajlík
9. 10. 2012 22:36
0 0
Vítejte v pořadu CHCETE MĚ smajlík
11. 10. 2012 20:30
0 0
Původně napsal starej pes

Když to zabalí,tak ho pozvem příští rok na "Poslední tankování" pořádaný pro vysloužilý a zdevastovaný jezdce!!

Good idea smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!