11. 10. 2012 18:46 − 2846× − 0

Ve Světlé na Sáz. triumfoval Pavel Gajar s Petrem Vanickým

Světlá nad Sázavou se stala po roční pauze opět dějištěm finálového závodu Volného poháru.

Světlá nad Sázavou se stala po roční pauze opět dějištěm finálového závodu Volného poháru. Na 62 posádek čekalo v sobotu 6. října celkem 80 ostrých kilometrů a krásné skoro letní počasí.

Hned od první rychlostní zkoušky bylo jasné, které posádky se poperou o vítězství. Byli to Martin Šikl – Petr Vilímek s Lancerem deváté evoluce a Pavel Gajar – Petr Vanický s Mitsubishi Lancer Evo V. Na první rychlostní zkoušce byl o pět vteřin rychlejší Gajar s Vanickým, ovšem Šikl s Vilímkem jim to hned na další erzetě vrátili. Na poslední rychlostní zkoušce první sekce se tak začínalo téměř od nuly. Tuto rychlostní zkoušku vyhrál opět Pavel Gajar o dvě vteřiny před Martinem Šiklem.

Ovšem souboj o vítězství rozhodla technická závada na Lanceru posádky Šikl –Vilímek, kteří tak přenechali zlatý věnec Gajarovi s Vanickým, kteří nakonec vyhráli s pohodlným náskokem před druhým Štěpánem Zabloudilem se Subaru Impreza STi WRC Kit. Posádka Štěpán Zabloudil – Alena Krausová svedla také velmi pěkný souboj o druhé místo s vítěznou posádkou třídy A3 ve složení Zdeněk Němec – Tomáš Dostál s Volkswagenem Golf I Evo 2.

A jak, že to dopadlo v jednotlivých skupinách?

Ve skupině A4 se jak již bylo řečeno radoval z vítězství Pavel Gajar se spolujezdcem Petrem Vanickým a s vozem Mitsubishi Lancer Evo V, druhý skončil Štěpán Zabloudil, kterého navigovala Alena Krausová a po tratích proháněli Subaru Impreza STi WRC Kit a třetí skončili Michal a Alice Kopáčkovi s dalším Subaru Impreza.

Třídu A3, jak již bylo zmíněno opanoval Zdeněk Němec s Tomášem Dostálem ve Volkswagenu Golf I Evo 2. Druzí skončili s více jak dvouminutovou ztrátou Karel Kupec s Janem Hojgrem, kteří se do bojů vydali s Peugeotem 206 RC. Třetí pak skončil Tomasz Cecot s navigátorem Leszkem Fucikem ve Fiatu 131 Abarth s motorem z Hondy S2000.

Podobná situace jako v „átrojkách“ byla i ve třídě A2, kde se z vítězství radovali Poláci Pavel Bis s Michalem Majewskim a jejich závodním náčiním byl Citroen C2 R2. I druzí v pořadí startovali se stejným vozem, a byli to Přemysl Podlaha a Pavel Adámek. Na třetím místě v této třídě nalezneme další polská posádka ve složení Karol Karwot – Adrian Lacheta startující taktéž s Citroenem, ale Saxo.

Petr Michálek – ředitel Volného poháru s Romanem Maryškou a Suzuki Swift se stali vítězi Rallye Světlá v rámci třídy A1. Stříbrný věnec si z Vysočiny odvezli David Kovář s Tomášem Preislerem, kteří startovali se Škodou Felicia. Třetí potom skončil Pavel Bokůvka s Tomášem Kalivodou, kteří soutěžili se Suzuki Swift Gti.

Ve třídě H2 byl tím nejrychlejším Miroslav Míča s Jiřím Jechou, jenž startovali s Volkswagenem Golf 2. Druhý skončil Ford Escort Cosworth s posádkou ve složení Petr Koutný a Simona Koutná. Brozn putoval do Polska zásluhou Artura Powalky s Rafalem Patzerem a jejich Fordu Sierra RS.

Zlatý věnec za vítězství ve třídě H1 získala posádka Dna Zmijarov – Zdeněk Kohout se Škodou Favorit 136L. Druzí skončili Tomáš Zeman s Vítem Kolářem a jejich Škoda 130L. Poslední místo na stupních vítězů zaujali Josef a Jaroslav Urbanovi s „embéčkem“. Na závěr je potřeba poděkovat všem sponzorům, kterými byli Chládek a Tintěra Havlíčkův Bord, SIGNUM PRINT, TEROL, Dvořák Machine Division, Best Drive, Amylon, Auto Racek, kovářství Jan Herold, HARBE CAR, Autoservis Muller a AAA Auto.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!