Schlager Rally Sport se připomene na San Remu

Poprvé od lednové Jänner Rallye se opět ve světě rally mihne název moravské soutěžní stáje Schlager Rally Sport.

Poprvé od lednové Jänner Rallye, na které se v týmových barvách představil bývalý světový šampion produkčních vozů Andreas Aigner, se opět ve světě rally mihne název moravské soutěžní stáje Schlager Rally Sport. Tým ze Senetářova, v jehož čele stojí bývalý aktivní soutěžák Eddy Schlager, se o nadcházejícím víkendu vydá do italského San Rema, kde bude oficiálně zastřešovat start rakouského krále dvoukolek Hannese Danzingera.

Hlavním letošním cílem týmu bylo dostavět zbrusu nový vůz Renault Clio R3 Maxi, s jehož přípravou se začalo loni na podzim. Dílo se podařilo a francouzský krasavec již nyní vrčí v týmové dílně. Bohužel, na San Remo ještě nestihly být vyřízeny veškeré administrativní záležitosti, a tak Schlager Rally Sport musel pro svého nového klienta hledat náhradní řešení. Jednání nakonec dopadla úspěšně a Eddymu Schlagerovi se podařilo najít více než adekvátní technickou náhradu. Devětadvacetiletý Dolnorakušan Hannes Danzinger usedne do špičkového Renaultu Clio R3 z dílen bratří Bryndů.

Danzinger zahájil svoji kariéru v roce 2000 za volantem Fordu Ka, aby se postupně vypracoval v jednoho z nejrychlejších rakouských pilotů současnosti. Českým divákům zůstávají v paměti především Hannesovy vynikající výkony s Volkswagenem Golf IV Kit Car, za jehož volantem fanoušky okouzloval nejen na zasněžených tratích lednové Jänner Rallye. V předešlých dvou letech přesedlal na slaboučký Ford Fiesta R2, se kterým si vytyčil velmi neskromný cíl: v konkurenci vozů S1600 dobýt titul v kategorii 2WD. Během sezony 2010 se mu prorazit nepodařilo, loni však v napínavé koncovce předstihl Hermanna Neubauera a mistrovský trůn po zásluze získal.

V letošní sezoně se sympatický pilot ze Sankt Pöltenu vrátil do týmu VW Motorsport Austria, kde marně čekal na slibovaný VW Polo R3T. Nakonec musel vzít zavděk výkonným, ale těžkopádným Sciroccem TDi, které nepředstavovalo o mnoho účinnější zbraň než předešlá fiesta. Za jeho volantem však dokázal divy. Už dvakrát se mu podařilo mezi dvoukolkami zvítězit, přidal další tři umístění na stupních vítězů a před závěrečnou Waldviertel Rallye nadále zůstává ve hře o titul.

Nyní se před Hannesem a jeho spolujezdkyní Katrin Becker otevírá šance sbírat zkušenosti v silné evropské konkurenci za volantem vozu, který v rámci své třídy patří k nejlepším. Při premiérovém startu v IRC jim bude patřit startovní číslo 40.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!