Peták na domácích tratích uspěl

Peták v Příbrami potvrdil zisk medailových umístění.

Poslední letošní závod Mediasport MMČR v rally se uskutečnil v rámci Enteria Rally Příbram. V okolí Příbramska zaburácely motory již po osmatřicáté. Na startu domácí soutěže nemohli chybět ani Josef Peták s Alenou Benešovou, kteří letos pravidelně usedají do vozu Renault Clio R3 Maxi.

Pro Hroch Rally Team je příbramská soutěž doslova srdcovou záležitostí. Na startu kromě Petáka nechyběl ani Honza Dohnal s Peugeotem 207 S2000, se kterým Peták zaznamenal dva nejlepší výsledky v rámci MMČR v podobě druhého a třetího místa absolutně. Shodou náhod se tak stalo právě na příbramských tratích. I v letošním roce se Peugeotu 207 S2000 nadmíru dařilo. Honza Dohnal dokonce po odstoupení Romana Kresty sahal po vítězství. Na závěrečných dvou RZ jej však předstihl Jaromír Tarabus. I tak druhé místo v cíli je vynikajícím výsledkem nejen pro posádku, ale i pro celý tým.

Dařilo se také Petákovi s Benešovou. Smíšená dvojice od úvodní etapy figurovala v elitní desítce absolutního pořadí, především ale na druhém místě mezi dvoukolkami a prvním v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy. "Do posledního letošního závodu jsme nastupovali s cílem udržet druhé místo mezi dvoukolkami a především první v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Přestože jsme pro to udělali maximum, neměli jsme situaci vůbec jednoduchou. Během sobotní etapy nás začala zlobit převodovka. Ve večerním servisu došlo sice k výměně, ale tím komplikace neskončily. V závěrečné etapě nás potrápila i ta druhá převodovka, ze které unikal olej. Naštěstí vše dobře dopadlo a dostali jsme clio až na cílovou rampu," řekl Josef Peták.

V závěrečné etapě si posádka žluto-modro bílého Renaultu Clio R3 Maxi hlídala vybojovanou pozici. Mezi dvoukolkami dokázala na třetího Trinera najet téměř dvouminutový náskok, a tak Peták s Benešovou nemuseli na konci soutěže zbytečně riskovat. "Samotný závod probíhal zcela dle očekávání. Honza Černý nám od začátku soutěže ujížděl. My jsme naopak čekali souboj s Emilem Trinerem. V průběhu soutěže se nám podařilo na Emila získat nějaký náskok. Ve zbývající etapě jsme se snažili kontrolovat situaci a vyvarovat se zbytečných chyb. Udržet se na trati vzhledem k počasí, nebylo hlavně v neděli jednoduché. Dostali jsme několikrát aquaplaning a navíc se nám mlžila okna. S tímto problémem se ale museli vypořádat všechny posádky. Jinak závod hodnotím jako vydařený. Jsem rád, že se vše obešlo bez závažnějších problémů," dodal příbramský jezdec.

Na cílovou rampu tak příbramská posádka vyjela na sedmém místě absolutně, druhém mezi dvoukolkami a především na prvním v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Po letech strávených za volantem čtyřkolky S2000 dokázal Pepa Peták, že s dvoukolkou závodit rozhodně nezapomněl, a že se s ním i v příští sezóně bude muset počítat. "Jsme na konci sezóny. Podařilo se nám vyhrát v rámci ROPRO Clio R3 Czech Trophy a získat druhé místo mezi dvoukolkami. Jsme maximálně spokojeni. Tímto bych chtěl poděkovat celému týmu, který se musel během sezóny naučit pracovat se zcela novým vozem, který až na malé výjimky fungoval spolehlivě. Také bych chtěl poděkovat holdingu Enteria, díky kterému se mohl uskutečnit letošní ročník příbramské rallye," řekl Peták a vše uzavřel slovy. " Zvláštní poděkování patří také manželům Pekárkovým a rodině Bryndových za skvěle připravený ročník ROPRO Clio R3 Czech Trophy. V průběhu sezóny pro všechny účastníky udělali maximum. Panovala výborná přátelská atmosféra, snažili se nám vždy vyjít vstříc a připravili na každý závod výtečný catering, za což jim patří velké díky."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!