ČK motorsport již počtvrté na Rallylegend v San Marinu

Tým ČK motorsport se bude snažit navázat na prvenství, které vybojovali Trojan s Machem se Škodou 130 RS v roce 2010.

Premiérová účast týmu ČK motorsport se datuje již od roku 2008. Tehdy se Jiří Trojan s Karlem Machem vydali do San Marina se Škodou 130 RS. Vůz byl vyveden v továrních barvách automobilky Škoda, která se takto zúčastnila Rallye Monte Carlo v roce 1977. Přes nemalé problémy s palivovou soustavou se naší posádce podařilo úspěšně dojet do cíle. Šestý ročník „rallylegend“ se tak nesl ve znamení úspěchu nováčků z České republiky. Rok se s rokem sešel a ani na dalším, tentokrát již sedmém ročníku stále populárnější Rallylegend v San Marinu nechyběla naše posádka. San Marino je druhý nejmenší evropský stát a leží v nitru Itálie nedaleko turistického centra Rimini. Jiří Trojan, známý ze startů v České republice, navigovaný Karlem Machem odstartovali opět se Škodou 130 RS.


Foto: Jan Marek

Tento ročník soutěže ale nebyl moc úspěšný, protože „eresa“ do cíle nedorazila. Hned pár metrů po startu úvodní rychlostní zkoušky došlo k poruše palce v rozdělovači, který znamenal stop pro páteční etapu. Po opravě ve večerním servisu najezdil s autem Marcel Tuček téměř čtyřicet kilometrů po San Marinu a vše se jevilo být v pořádku. Jiří Trojan se tak postavil na start sobotní etapy. Bohužel opět po startu prvního měřeného úseku druhé etapy došlo k poruše rozdělovače, který znamenal definitivní konec účinkování v závodě.

V roce 2010 se ČK motorsport na Rallylegend představil potřetí. Opět osvědčená posádka ve složení Jiří Trojan a Karel Mach, opět Škoda 130 RS v továrních barvách Rallye Monte Carlo 1977. Přesně podle starého přísloví, které říká „do třetice všeho dobrého i zlého“ to byla pro ČK motorsport nejúspěšnější účast na Rallylegend v San Marinu. Jiří Trojan, navigovaný Karlem Machem dovezl i přes páteční technické problémy, které vygradovaly výměnou převodovky jejich Škody 130 RS, na vedoucí příčce v hodnocení třídy RS1 do 1300 ccm. V celkovém hodnocení to pro ně znamenalo skvělé 49. místo.


Foto: Luboš Šalát

Po roční pauze se ČK motorsport vrací do San Marina na jubilejní desátý ročník stále populárnější Rallylegend. Tým tak navazuje na své tři předchozí starty a věří opět v co nejlepší výsledek. Novinkou je start dvou vozů. Osvědčenou posádku ve složení Jiří Trojan a Karel Mach startující se Škodou 130 RS doplní nováčci na této soutěži. Radek Chrast navigovaný Zdeňkem Jobem pojedou s novějším modelem mladoboleslavské automobilky, konkrétně se Škodou 120 S. Celý tým je již na místě a posádky mají za sebou dnešní seznamovací jízdy.

Do San Marina dorazily i další české posádky, například Miroslav Janota s Lukášem Vyoralem, kteří odstartují s vozem Opel Kadet C-GT/E 16V. Letošní „legendy“ se ponesou ve znamení 25 let legendární Lancie Delty a 50 let od vítězství VW Brouk ve slavné East African Safari Rally. Velkým lákadlem bude premiérový start nového vozu VW Polo R WRC se španělskou posádkou Carlos Sainz a Luis Moya v roli předjezdců. Automobilka Volkswagen se s tímto vozem od příští sezóny zapojí do kolotoče Mistrovství světa v automobilových soutěžích.

Aktuální informace sledujte na http://www.ckmotorsport.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!