Janota s Vyoralem odstartovali na Rally Legend

Druhý čas v kategorii historických vozů, to je úvod v San Marinu pro posádku Hájek Historic Czech National Rally Teamu.

Miroslav Janota s Lukášem Vyoralem v pátek v podvečer odstartovali v San Marinu do závodu Rally legend, kterého se účastní třeba Carlos Sainz při světové premiéře Volkswagenu Polo WRC nebo například legendární soutěžní jezdec Markku Alen, Björn Waldegard, Jacky Icks, Marko Märtin či Juha Kankkunen. Velmi pestré startovní pole závodu Rally legend je rozděleno do kategorií historických rally vozů, aut kategorie WRC a směsice rally vozů, které pořadatelé říkají „myth“. Právě v kategorii historických vozů je zařazena posádka Hájek Historic Czech National Rally Teamu, Miroslav Janota – Lukáš Vyoral s Opelem Kadett C-GT/E 16V.

Po slavnostním startu, kde se Opel Kadett C-GT/E 16V české posádky dostal na startovní rampu právě za vozem Markku Alena, se Janota s Vyoralem vypravili na úvodní rychlostní zkoušku a současně i prolog soutěže Rallylegend, kterou byl přes tři kilometry dlouhý měřený test, startující už za hluboké tmy. Česká posádka na velmi kluzké a zrádné trati zajela skvělý druhý čas v kategorii historických vozů, když vítězství jí uniklo jen o jednu desetinu. O vteřinu za Janotou a Vyoralem skončili třetí Finové Alen s Kivimakim s Lancií 037.

Úvod do soutěže tedy vyšel, jak se patří, ale soutěž je ještě teprve na začátku a je předčasné dělat nějaké soudy. Zítra čeká na soutěžící celkem šest měřených úseků a diváci, kde velké procento tvoří fanoušci z České republiky, si tak jistě přijdou na své.

Miroslav Janota, jezdec Hájek Historic Czech National Rally Teamu: „Na tomto závodě si užívám hlavně neskutečnou atmosféru. Je cítit na každém rohu a tolik legendárních rally jezdců s krásnými auty se nikde jinde nenajde. První rychlostní zkoušku máme za sebou a s dobrým výsledkem, který samozřejmě nijak nepřeceňuji. Je před námi celá soutěž. První rychlostní zkouška velmi klouzala, bylo zde velké množství vytahaných nečistot a nezvolili jsme nejlepší pneumatiky. Zítra se ukáže, jak na tom na zamotaných rychlostních zkouškách opravdu jsme. Chci moc poděkovat českým fanouškům za neskutečné fandění. Všude jsou vidět české vlajky a na nočním prologu jsem projížděl pod obloukem z vlajek, kde kolem hořely barevné ohně. To je něco neskutečného, co dokáží naši fanoušci, a připadám si, jako když jedu nějakou rychlostní zkoušku doma. Budeme se snažit naše příznivce taky pobavit, nejlépe rychlou jízdou a nějakým slušným výsledkem.“

Online výsledky sledujte ZDE

Komentářů celkem: 6
13. 10. 2012 07:301
0 0
Super chlapi !! jen tak dáál ! to musí být podívaná smajlíksmajlík
13. 10. 2012 11:022
0 0
Dekuji za odkaz na online. Jede tam hodne ceskych posadek. Trneny, Silvero, Smahel, atp...smajlík
13. 10. 2012 17:404
0 0
Tak předjezdci už kroužísmajlík
13. 10. 2012 18:065
0 0
To je takovej Strahov smajlík a rejza nestiha smajlík

Fox
13. 10. 2012 23:046
0 0
Zatím se Janota drží na 2. fleku za Alenem. Docela slušný..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!