Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
13. 10. 2012 18:36 − 2631× − 0

Basso vítězem 54. ročníku Rally Sanremo

Italský pilot potvrdil své umístění z první etapy.

S koncem Rally Sanremo se seriál IRC nachýlil svému konci. A to nejen pouze v rámci letošní sezóny, ale také úplně, jelikož se změnou promotéra Mistrovství Evropy, kterým se stala společnost Eurosport events. Ta stála za vznikem a úspěšným fungováním seriálu IRC, který však pro příští sezónu již existovat nebude. Ale my jsme stále ještě v roce 2012, kdy se IRC jede, Sanremo bylo jeho předposledním dějistvím a proto se pojďme ohlédnou za druhou etapou.


Foto: Andre Lavadinho

V roli lídra vstupoval do druhé etapy Basso s Fiestou RRC a v první sekci druhého dne nenechal nikoho na pochybách, že to s výhrou myslí vážně, o čemž svědčily dva nejrychlejší a jeden druhý čas. Do servisu tedy přijížděl s 50 vteřinovým náskokem na Kopeckého, který ráno lehce ztrácel a mírně se k němu přiblížil třetí Perico. Na čtvrtém místě jel Albertini a pátý byl s dalším Peugeotem 207 S2000 Andreucci, který se neměl po pátečním odpadnutí Scandoly kam hnát.


Foto: Andre Lavadinho

Do druhé sekce vstupoval Basso s komfortním náskokem a neměl přílišnou motivaci přidávat další nejrychlejší časy, avšak zastoupil jej Kopecký, který dokázal všechny tři druhé průjezdy vyhrát. To však nic nezměnilo na pořadí, Italský pilot Fiesty RRC ovládl soutěž stylem start-cíl a připsal si třetí pódiové umístění v IRC v letošní sezóně a dostal se na průběžnou 4. příčku. Moc důvodů ke smutku nemusel mít ani druhý v cíli Kopecký, jehož Italský výsledek posunul na druhé místo absolutně v průběžném pořadí IRC a našemu jezdci se tak otevírá šance získat čtvrtý stříbrný post celkově v IRC za poslední čtyři roky.

Bronzový post slavil v cíli Perico následovaný svými krajany Albertinim a Andreuccim. Na šestém místě dokončil při svém návratu do Itálie Breen, jenž mohl mít ještě o dva posty lepší umístění, nebýt velké ztráty ze závěru první sekce. Sedmým v cíli byl Turán, následovaný nejrychlejší dvoukolkou v rukou Campedeliho. Do elitní desítky se ještě vmáčkl Campana s dalším „S-dvoutisícovým“ Peugeotem a Vescovi s Cliem R3. Oproti první etapě si v pořadí pohoršil Bouffier s novou 208 R2, kterou dovedl na 16. pozici absolutně, avšak na prvním místě ve třídě 6, o minutu a půl před Chentrem s Fabií R2.


Foto: Andre Lavadinho

Výrazný skok pořadím dnes zaznamenal druhý český zástupce ve startovním poli Navrátil, který se z 28. příčky dokázal dostat až na 20. místo absolutně. Udržel za sebou Maďara Puskádiho s nímž byl po včerejšku těsně v kontaktu a rozdíl v cíli mezi touto dvojicí zůstal stejný jako na začátku dne. K historicky poslednímu měření sil v rámci IRC se posádky sejdou za tři týdny při Kyperské rally.

Kompletní výsledky Rally Sanremo najdete jako vždy na stránce eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!