Sezóna 2012 posádky Štochl – Vacková

Občasné starty v uplynulých dvou sezónách s různými spolujezdci, změnil Karel Štochl v pravidelné starty ve Volném Poháru a Rallye Cupu.

Občasné starty v uplynulých dvou sezónách s různými spolujezdci, změnil Karel Štochl na začátku sezóny 2012 díky spolupráci s novou spolujezdkyní Adélkou Vackovou v pravidelné starty ve Volném Poháru a Rallye Cupu. Poprvé společně odstartovali na Rallye Hořovice.

Dobře rozjetý závod na téměř domácí půdě ukončila v předposlední RZ, kdy byla posádka v průběžném pořadí na prvním místě ve své třídě A2, prasklá poloosa. Vzhledem k tomu, že se jednalo o opakovanou závadu, došlo následně k přestavbě převodovky na „velké poloosy“. To se ukázalo jako krok správným směrem. Na Rallye České Budějovice se však objevily jiné potíže (opakované zasekávání plynu, vynechávání motoru). Závod i přesto dojeli a umístili se 3. ve své třídě. Další řadu závodů provázely neustálé technické komplikace. Rallye Železné hory skončily opět odstoupením z první pozice ve třídě po RZ 6 (spojka).

Následovalo krátké vystoupení na Rallye České Středohoří. Již v první RZ zastavil posádku únik oleje z motoru. Frustrující sérii nedojetých závodů završila porucha převodovky na Rallye Humpolec. Protože objednávka hnací hřídele z Anglie, měla termín doručení šest týdnů, bylo jasné, že účast se Saxem v dalším závodě nepřichází v úvahu.

V té době již v garáži odpočíval závodní vůz vyšší specifikace – Subaru Impreza STi, připravovaný na starty v příští sezóně. Vzhledem k okolnostem, se posádka rozhodla přihlásit se do nadcházejícího závodu – Rally Světlá nad Sázavou s tímto novým a nevyzkoušeným vozem. Technické problémy vozidla těsně před závodem úspěšně vyřešili šéfmechanik týmu Petr Kubát společně se spolujezdkyní a posádka mohla odstartovat. Krátký trénink, poznávání nového vozu a nakonec i potíže s nefunkčním ALS znamenaly na cílové rampě pro tým 12. místo v absolutním pořadí. Vzhledem k tomu, že se jednalo o teprve druhý dojetý závod v této sezóně, byl výsledek pro tým uspokojivý. I přes opakované technické potíže a četná odstoupení, nasbíral celý tým v průběhu sezóny cenné zkušenosti. Začínající posádka věří, že v příštím roce, kdy chtějí startovat i v MČR ve sprintrallye, tyto zkušenosti zúročí.

Závěrem poděkování celému týmu, zejména obětavému šéfmechanikovi Petru Kubátovi, trpělivým rodinným příslušníkům a samozřejmě i všem příznivcům a divákům rallye.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!