Pirelli Pohár - eWRC.cz
15. 10. 2012 23:27 − 2898× − 0

Pohár Pirelli dospěl do finále i v MMČR

Jan Černý s Pavlem Kohoutem se v roce 2012 stali nejúspěšnější posádkou s pneumatikami Pirelli v MMČR v rally.

Distributor závodních pneumatik Pirelli v České republice, firma Motorsport, spol.s r.o., i v roce 2012 vypsala pohár pro soutěžní posádky, které se v Mistrovství České republiky ve Sprintrally budou soutěží účastnit výhradně na pneumatikách Pirelli a přihlásí se do tohoto značkového poháru. Ve Sprintrally se stali nejúspěšnější dvojicí Martina a Vlastimil Daňhelovi, kteří podávali stabilní výkony po celý rok a i přesto, že nezávodili s nejsilnějším automobilem, dokázali v Poháru Pirelli pravidelně bodovat.


Vítězná posádka Poháru Pirelli pro rok 2012, Jan Černý – Pavel Kohout

V Mezinárodním mistrovství České republiky v rally, tedy v seriálu dvoudenních soutěží, se na pneumatikách italského výrobce Pirelli, který má dlouhou tradici v motorsportu, závodilo také, a to opravdu velmi úspěšně. Už od prvních soutěží sezony 2O12 bylo zřejmé, že mezi horké kandidáty na vítězství bude patřit dvojice mladíků Jan Černý – Pavel Kohout, kteří za sebou mají i zkušenost z mistrovství světa a jejich kariéra má stále vzestupnou tendenci. Počítat se ale muselo například i s favorizovanou posádkou v kategorii produkčních vozů Štajf – Ehlová, která se Subaru už úspěch v Poháru Pirelli zažila. Ve hře ale díky systému bodování, který spravedlivě oceňuje posádky i v nižších třídách, bylo ještě mnohem více posádek na pneumatikách Pirelli.


Druzí skončili Štajf s Ehlovou

Rozhodnout o vítězi Poháru Pirelli sezony 2012 se mělo v MMČR až v Příbrami, tedy na poslední dvoudenní soutěži tohoto roku. Domácí prostředí a profesionální výkon, který podala posádka Jan Černý – Pavel Kohout s Citroënem DS3 R3T rozhodli o tom, že stejně jako na jiných rally v MMČR v této sezoně, mladíci nepoznali mezi dvoukolkami přemožitele a v Příbrami zvítězili. To znamenalo, že se do čela tabulky vyhoupla právě tato dvojice a my můžeme Janu Černému a Pavlu Kohoutovi pogratulovat k úspěšné sezoně na pneumatikách Pirelli, kterou okořenili premiérovým vítězstvím v poháru a ziskem finanční prémie ve výši 50 000,- Kč.

„Pneumatiky Pirelli pro nás v tomto roce byly na náš Citroën DS3 R3T jasnou volbou. Dobré vlastnosti jsme ocenili jak na soutěžích v České republice, které jsou charakteristické rychlými tratěmi s uskákaným asfaltem, tak v zahraničí na zamotaných asfaltech, ale i na sněhu, či šotolině. Z celkového vítězství v Poháru Pirelli mám samozřejmě radost, protože to doplnilo sérii naší úspěšné sezony, kdy jsme získali titul mistrů Evropy, mistrů České republiky a zvítězili jsme i v Citroën Racing Trophy a Pirelli bylo při tom,“ říká Honza Černý.


Marcel Tuček s Petrem Dufkem neobhájili vítězství v Poháru Pirelli v loňském roce a skončili až čtvrtí

I díky výpadku v Příbrami nakonec v Poháru Pirelli na druhém místě skončila posádka Vojtěch Štajf – Marcela Ehlová, která se svým Subaru Impreza Sti patří k nejrychlejším posádkám mezi produkčními vozy. Letos se jí ale tolik nedařilo, a tak vítězství v Poháru Pirelli musela přepustit posádce s dvoukolkou. To stejné platí i o Marcelu Tučkovi s Petrem Dufkem, kteří neobhájili vítězství v Poháru z loňského roku a nakonec skončili až čtvrtí za mladíky Adamem Koblihou s Marcelem Žáčkem s Hondou Civic VTi. Se stejným vozem letos startovali i Ondřej Bisaha s Davidem Zacharem a ti se v celkovém součtu bodů dostali na páté místo. To znamená, že i jim připadne finanční prémie vypsané promotérem Poháru Pirelli.

Tabulka celkových výsledků a finančních prémií v Poháru Pirelli MMČR

  • 1. Jan Černý/Pavel Kohout………………………. 50.000,-
  • 2. Vojtěch Štajf/Marcela Ehlová………….…… 25.000,-
  • 3. Adam Kobliha/Karel Žáček.……….…………. 15.000,-
  • 4. Marcel Tuček/Petr Dufek………….……………10.000,-
  • 5. Ondřej Bisaha/David Zachar..………..………..5.000,-
  • Pohár Pirelli tedy dospěl do úspěšného konce i v sezoně 2012. Počet účastníků Poháru Pirelli byl opět vyšší než v roce předchozím, a věřme, že tato tendence bude pokračovat. Značka Pirelli je jediným výrobcem závodních pneumatik, jenž v České republice aktivně podporuje závodníky, kteří v soutěžích sází na její kvalitu a dobrý poměr ceny a výkonu pneumatik.

    Více informací o Poháru Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!