Ve Vsetíně měl Leoš Flídr smůlu

Další vystoupení Leoše Flídra s vozem WRC provázela smůla od začátku do konce.

Na OMV WURTH Rally Vsetín odjížděl tým Autocentra Ještětice s dobrou náladou. Přestože nikdy Flídr rally team na Valašsku nestartoval, podle všech dostupných informací čekal na posádku Leoš Flídr – Bohumil Ehl technický profil trati, a to jednoznačně posádce sedí. Nikdo z týmu ale nemohl tušit ani plánovat, jaká překvapení a obtíže nás potkají. Leoš se na druhý start za volantem vozu Octavia WRC, tentokrát v barvách Profika, vysloveně těšil: „Tratě jsou moc hezké, technické. Už aby se startovalo, myslím, že to mám dobře napsané. Škoda, že nejede víc Octavií, takhle budu mít srovnání pouze s Viktorem Szabó.“ V průběhu přejímek ale došlo k nešťastnému pádu spolujezdce Bohumila Ehla. Nešlo o vážné zranění, ale zhmožděná kostrč zcela jasně naznačovala, že jeho start je ohrožen! Lékařská zpráva tento nepříjemný fakt potvrdila.

Díky pochopení vedení soutěže dostal tým povolení k výměně spolujezdce. Vše se začínalo řešit okolo páteční 16-té hodiny odpolední. Do startu zbývalo 14 hodin. Nakonec došlo k dohodě s Billy Latifem. Leoš s Billym se nikdy neviděli a neznali. Poprvé se setkali 5 minut před oficiálním představením posádek na Vsetínském stadionu. Při zajišťování náhradního mitfáry týmu neuvěřitelně pomohl Honza Kopecký. V podstatě to vyřídil. Díky Honzo!


Leoš Flídr na trati

Před ranním startem ale panovalo lehké napětí, jak se bude Billovi číst rozpis, který psal Bohouš. První RZ ukázala, že to ale půjde. Leoš s Billym sice zajeli až 5. čas, Viktor Szabó byl ale o 10 vteřin za nimi. Na druhé RZ zajeli už druhý čas a usadili se na stejném místě v absolutním pořadí. V RZ 3 přes vynikající mezičasy jim nepřálo štěstí. Ve vracáku v Horní Jasénce Octavia chcípla a posádka tam nechala nejméně 10 vteřin. Přesto se celkově pevně zabydlela na vynikající druhé pozici a vědoma si rezerv bez obav o výsledek odjížděla do druhé sekce.

Na přejezdu ovšem odešlo turbo. Smůla. Přesto snad Leoš zanechal na Valašsku dobrý dojem. Popral s nenadálou situací statečně a snažil se i pobavit diváky průjezdy "dveřma" napřed: „V první sekci jsme si na sebe vzájemně zvykali, vše byla tak narychlo. Ve druhé sekci jsme chtěli s Billym zrychlit. Moc mě mrzí, že nás zastavila technická porucha. Jeli jsme v pohodě na druhé pozici, samozřejmě s vědomím, že posun na první pozici by byl možný pouze při vážných potížích Štěpána. Měl jsem proto naplánované, že ve třetí sekci, pokud by byl dostatečný náskok před ostatními, pojedeme uvolněně a pobavíme prokřehlé diváky. Billy se divil mým poznámkám v rozpisu s označením "BOKEM", ale opravdu jsem to naplánované měl. A Billymu moc a moc děkuji. Vše zvládl s bravurou.“


Leoš Flídr – Billy Latif
Foto: tým

Pro Flídr rally team tak skončila mistrovská sezona jak začala. Technickými problémy. Věříme ale, že pokud naše posádka jela, diváci se nenudili. Posledním letošním startem Leoše bude Setkání mistrů v Sosnové. Už sám fakt, že dostal pozvánku na tuto akci je cenným úspěchem. Po sezoně provázené problémy bude velice příjemné pozávodit bez nervů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!