16. 10. 2012 20:32 − 3105× − 0

Tomáš Blažek: z jezdce ve Vsetíně spolujezdec

Tomáš Blažek se vrací na místo spolujezdce.

Tomáš Blažek se vrací na místo spolujezdce. Ne, to není legrace. Při PSG – Partr rally Vsetín 2012 totiž „Bláža“ opravdu usedne do pravé sedačky v závodní Škodě Fabia. Tím, kdo uslyší rozpis z úst zlínského jezdce, bude Robert Čonka. Dva kamarádi ze třídy se totiž tak dlouho hecovali, až padlo slovo a čerstvý mistr z spritových sedmiček Robert Čonka, sveze Tomáše. Tomáš Blažek se na poslední rallysprintový start velmi těší. „Samozřejmě se moc těším. Vsetínské rychlostní zkoušky jsou náročné a přitom velmi krásné. Doufám, že se počasí umoudří a soutěž se odjede na suchu.“ „Bláža“ se na místě spolujezdce poveze už podruhé. Svou premiéru si odbyl v roce 2010 při Rally Posázaví, kdy navigoval Martina Kučeru. Tehdy se posádku zastavila lehká havárie.

Nyní Tomáš věří v úspěšný start. „Vím, že to nebude nic lehkého, protože pomalu Robert určitě nepojede, ale o to víc mne vsetínský sprint motivuje. Snažil jsem se, co nejvíce informací pobrat od mého spolujezdce Mirka Prachaře. Snad mi pověděl všechno co budu potřebovat k tomu, abych svou spolujezdeckou roli zvládl na jedničku, byl v autě platným členem posádky a jízdu s Robertem si pořádně užil.“ A co očekává zlínský jezdec od společného startu s letošním mistrem třídy 7? „Já sám nevím co čekat:). Ale ne, teď vážně. Start ve Vsetíně bude pro mne jistě dobrou zkušeností a zábavou zároveň. Chci se vžít do role spolujezdce a vychutnat si soutěž i z této strany posádky. Robert Čonka si s Petrem Zátkem v Pačejově předčasně zajistlili mistrovský titul a já jim k němu dodatečně gratuluji. Pražské posádce již o nic nejde a proto si může dovolit malé dobrodružství. Když mi tedy Robert zavolal, zda s ním nechci odstartovat ve Vsetíně, tak jsem nejdříve myslel, že vtipkuje. Na druhou stranu, taková nabídka se neodmítá.“

Jak Tomáš Blažek, tak i Robert Čonka se na společný start těší. Robert slibuje Tomášovi pekelnou jízdu a údajně jej nebude nijak šetřit. „Bláža“ okamžitě kontruje s odpovědí a dle všeho to s ním Robert nebude mít nijak lehké. „Pokud Robert pojede na erzetách, jako na nákup, tak na něj určitě zvýším hlas a může si být jistý, že mu budu kecat do řízení:). Za volant se ale určitě cpát nebudu. Čonka je rychlý jezdec, ale já věřím, že se s ním bát v autě nebudu. Jinak bych do této akce ani nešel. Spousta kamarádů a kolegů jezdců mi říkalo, že by nechtěli navigovat, že by se báli. Já doufám, že se od Roberta i něco přiučím tak, aby to měl v příštím roce se mnou mnohem složitější.“ Tímto by chtěla posádka Robert Čonka – Tomáš Blažek pozvat své přátelé, kamarády a fanoušky rally do Vsetína na PSG – Partr rally Vsetín 2012. Startovní číslo dvou poblázněných jezdců, kteří usednou do jednoho auta je 62.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!