www.skodateam.cz - eWRC.cz
17. 10. 2012 19:13 − 8834× − 2

Nový Škoda kalendář – Rally legendy Škoda ožívají!

Parta ŠkodaTeam, která pořádá dvakrát do roka celostátní srazv Běšinách u Klatov, vydala kalendář.

S partou ŠkodaTeam se na našich stránkách setkáváme, když zveme všechny fandy na sraz vozů Škoda do Běšin a nebo otiskujeme reportáž a fotografie z jejich srazů. Dnes se ale nerozepisujeme kvůli srazům, ale u Škodovek zůstaneme. Dostal se nám do rukou jejich nástěnný kalendář pro rok 2013 plný legend značky Škoda. 200RS, 130 RS, 130 RS A5, 2000MI, vozy známé našim čtenářům z našich Škoda speciálů. Požádali jsme Romana Schavela (eRman) předsedu Škodateam klub v AČR, aby nám o kalendářích Škodateam něco řekl.

Jak jste se od srazů dostali ke kalendářům?

Byl to takový „pokus“ před 7mi lety, který vlastně ani nevyšel:) V té době vznikla v Plzeňském kraji agentura „Dívka Šumavy“ a její první regionální mutace volby MISS. Finalistky se představily na našem srazu a v té záplavě blondýnek, hnědovlásek, černovlásek a zrzek nám přišlo líto, že by měla spolupráce skončit. A tak jsme vymysleli volbu Dívky Škodateamu. Uživatelé našich stránek www.skodateam.cz měli fotografie všech finalistek a z nich si vybírali tu svoji favoritku. Takže jsme měli první Dívku Škodateamu, ale co s ní? Chlapa napadne spousta věcí, ale jen máloco mu u manželky projde… :) A tak přišel pokus. Nafotíme kalendář! Sehnali jsme auta, fotografa a cca za měsíc jsme měli stovky kalendářů na stole. Velikost byla A3 a zaseknutá slušná sekyra v rozpočtu… My jsme to ale nevzdali a ten poslední, v pořadí sedmý máme právě před sebou.

Měli kalendáře nějaký vývoj?

Určitě. Začínali jsme na velikosti A3 což je nějakých 420x297. Během dalších dvou ročníků jsme došli až k současné velikosti A2+ 630x480. Je to asi největší kalendář, který se kde dělá a vlastně mi občas i kamarádi nadávají, že se jim třeba nevejde na záchod :) Proč ho ale dělat malý, když může být maximální?

Jaký je tedy ten nový kalendář?

Jak jste říkal, kalendář na příští rok je plný legend. Co se vozů týče, je to ten nejlepší kalendář, jaký jsme kdy měli. Všechna auta, o kterých jsme kdy snili ve Škoda muzeu nebo na dobových fotografií, se nám podařilo dostat do jednoho jediného kalendáře. To nejlepší, co kdy jezdilo po českých závodních tratí. Závodní prototyp Škoda 200RS vyrobený ve 3 exemplářích, který nebyl nikdy homologován a jehož závodnická kariéra trvala jen jeden rok. Škoda 130RS to snad nejhezčí, ale hlavně nejúčinnější sportovní nářadí, které kdy mohli naši jezdci držet ve svých rukou a které nás dovezlo až k získání vítězství v mistrovství evropy značek v roce 1981. Škoda 2000MI, se svým turbo motorem umístěným místo zadních sedaček a kterému i nejširší karoserie 130RS, byla stále ještě úzká. A nebo Škoda 130RS A5, takzvaná pojízdná laboratoř Škoda, vůz na kterém automobilka zkoušela nové závodní systémy. Prostě všechny vozy, které by každý škodovák chtěl mít v garáži, prostřednictvím našeho kalendáře se ten sen může splnit. Je to asi smutné, ale obávám se, že takhle „nabušený“ kalendář se nám už nikdy nepovede…

A jaká je nová Dívka Škodateamu Kateřina Brabcová?

I v tomto je kalendář zlomový. Nikdy se nestalo, že by se naše Dívka Škodateamu stala úřadující vítězkou Dívky Šumavy. Když jsme s Kateřinou Brabcovou odjížděli na focení kalendáře a já jí gratuloval, hned jsem dodával, že na finálový večer Dívky Šumavy ani jezdit nemusí, že naše holky nevyhrávají :) Když jsem jí pak gratuloval k novému titulu „Dívka Šumavy“ její první slova byla: “Vidíš a tys říkal že sem nemám ani jezdit.“ :) Máme tedy úředně potvrzeno, že na kalendáři máme tu nejhezčí modelku ze Šumavy :)

Jak vlastně probíhá focení kalendáře, to Vám musí každý závidět ne?

Vždycky po focení sepíšu přibarvenou reportáž z focení na naše webové stránky. A hned se předhání komentáře, kdo všechno pojede příště s náma :) Ono je to ale vlastně trošku jinak. Na focení máme vždy jeden prodloužený víkend. A nafotit 13 fotografií za tak krátkou chvilku je pořádná fuška. Na každou fotografii jsou tak v průměru 2 hodiny. Vše je sice vymyšlené dopředu, ale i tak lítáme od scény ke scéně. Takže kochat se pohledem na krásnou holku na to nám nezbývá čas. O to víc si to ale užívají majitelé aut :) Kateřina navíc měla v tomhle velikou „smůlu“. Já i fotograf jsme škodováci, takže když už byla nějaká chvilka, obíhávali jsme auta, hladili křivky… :) Na to, že je to fakt divné, nás upozornily i děvčata. Kateřina se před náma promenádovala v plavečkách a my jsme oba leželi pod 200RS :) A Magda (na dvou fotografiích) říká: „Ty jo oni tady mají polonahou nádhernou holku a oni koukají na auto!“

Tak to věřím že musely holky koukat, určitě jsou zvyklé, že se chlapi spíš otáčejí za nimi :-)

Jojo, tak mi to tak máme, kdybychom si měli vybrat mezi 200RS nebo třeba i MISS světa, tak sáhneme radši po autu, v tom je lepší svezení :-)

Kde se dá vlastně kalendář koupit a kolik stojí?

Objednat se dá na našich www stránkách www.skodateam.cz. A cena? Cena je stejná, jakou byste dali za běžný kalendář s „americkými“ auty, který najdete na každém rohu v každém papírnictví. 190Kč

Připravujete nějakou novinku pro Škodováky?

Určitě. Před dvěma lety jsme před Vánoci představili RC model vozu Škoda 130RS v měřítku 1:24 a na letošní vánoce finišujeme na podobném modelu tentokráte Škoda 130LR. Vůz Škoda 130RS je v barvách Monte Carlo, Barum a bílá nebo červená okruhovka a hotová je i varianta s odpruženým podvozkem nebo funkčními světly. Škoda 130LR bude v kabátu Škoda Rallye Team a protože jsme chtěli, aby modely byly co nejblíže originálu, mají karoserii z laminátu, duralová kola a výrobní číslo :-) Tak jako u originálů i zde jde o značně omezenou serii. Nejde o sériovou výrobu, spíše takové modelářství po večerech. Pohyb je na vysílačku a samozřejmě všemi směry.

Také modely najdete v našem e-shopu a podívat se můžete i na videa, která jsme s těmito modely natočili.

A jaké chystáte akce na příští rok?

Jarní sraz nás čeká 24. – 26. května opět v Běšinech u Klatov a zase připravujeme veliké podium pro Škoda Rock Fest Open Air festival a plno soutěží a závodního vyžití pro všechny včetně „tunerů“.

Ještě ale než otevřeme brány kempu, čeká nás 16. února Rallye ples v Klatovském kulturním domě. Společně s účastníky srazů oslavíme jejich závodní úspěchy, popovídáme s profesionálními jezdci, ale hlavně se budeme dobře bavit, tancovat a i trochu pít :-)

Veškeré bližší informace najdete na www.skodateam.cz

Komentářů celkem: 2
DaveRallyMen
18. 10. 2012 15:04
0 0
Pěkný kalendářík smajlík smajlík
22. 10. 2012 17:14
0 0
ale dostupnost věcí na webshopu nicmoc..spíš nic, než moc... :-(
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!