18. 10. 2012 07:23 − 2808× − 0

Rallyshow v Uherském Brodě se rychle blíží!

Sérii volných podniků v závěru letošní sezony automobilových soutěžích odstartuje čtvrtý ročník Autogames RallyShow Uherský Brod.

Sérii volných podniků v závěru letošní sezony automobilových soutěžích odstartuje čtvrtý ročník AUTOGAMES RallyShow Uherský Brod 2012. Divácky velmi oblíbený motoristický podnik zapsaný v kalendáři Federace automobilového sportu AČR se uskuteční v sobotu 10. listopadu. Pořadatelé z uherskobrodské společnosti Andrea pod vedením Petra Bujáčka připravili trať v celkové délce 153 km, která obsahuje 6 rychlostních zkoušek na dvou úsecích v délce 39 km. Na startu se objeví řada kvalitních jezdců, loňské vítězství obhajuje úřadující druhý vicemistr Evropy Antonín Tlusťák na voze Mitsubishi Lancer WRC 05. Pořadatelé slibují kvalitní startovní pole, ve kterém se objeví nejen vozy specifikace WRC, ale i kategorie Super 2000.

Pro letošní ročník rallyshow je připravena řada novinek. Při klasické okruhové Městské rychlostní zkoušce v ulicích Uherského Brodu došlo k jejímu prodloužení v závěrečné části, kde vznikla divácky atraktivní komentovaná tzv. Rallyaréna a zároveň se vytvořila polookruhová erzeta. V itineráři najdeme vedle městské erzety dále novou rychlostní zkoušku s názvem Lopeník. Jedná se o velmi náročný úsek z obce Březová do Lopeníku v délce necelých devíti kilometrů. „Poslední sekce se pojede výhradně za tmy, což ještě více prověří připravenost posádek a odolnost soutěžní techniky. Z původního harmonogramu jsme vynechali polookruhou rychlostní zkoušku Suchá Loz. Právě na doporučení ze strany Asociace jezdců rally byl při kontrole tratě tento úsek letos vynechán, neboť poslední kilometry u přehrady Ordějov byly hodně rozbité a hrozilo zde velké množství defektů. Úsek Lopeník pojedeme v opačném směru, což bude pro diváky i jezdce rozhodně zajímavější a zároveň i bezpečnější,“ uvedl Ing. Petr Bujáček, předseda organizačního výboru AUTOGAMES RallyShow Uherský Brod 2012. Ředitelství rallyshow včetně tiskového střediska nalezne nově azyl v Galerii Panský dům v samotném centru města. Servisní areál bude při letošním ročníku umístěn premiérově na letišti v Bánově. Pořadatelé myslí i na diváky a připravili pro ně parkoviště v blízkosti servisu, aby jejich přístup do servisního areálu nebyl příliš vzdálen. „Nebylo jednoduché najít rozměrově v okolí odpovídající plochu pro zhruba osmdesát posádek a ještě v lokalitě, která nám zapadá do harmonogramu. Plocha je zde dostatečně velká a zpevněná. Příjezd i odjezd bude jednosměrný, aby nám nevznikly případné komplikace,“ upřesnil Petr Bujáček.

Populární RallyShow nabídne osvědčený harmonogram. V pátek 9. listopadu se uskuteční v 19 hodin na Masarykově náměstí představení vybraných posádek, kde diváci uvidí přední soutěžící startovního pole včetně jednotlivých soutěžních vozů. V sobotu 10. listopadu proběhne od ranních hodin technická přejímka na letišti Bánov a posádky absolvují dopoledne seznamovací jízdy. Samotná AUTOGAMES RallyShow 2012 odstartuje z náměstí v Uherském Brodě ve 13 hodin, první posádka se očekává na stejném místě v 19 hodin. Nejúspěšnější posádky obdrží na cílové rampě poháry a ceny. „Zveme do Uherského Brodu nejen soutěžní týmy, ale i fanoušky rallysportu, kterých se každoročně schází značné množství. Přijďte a užijte si skvělou atmosféru,“ uzavřel Petr Bujáček, šéf organizačního výboru.

V současné době naleznete na oficiální webové stránce uherskobrodské rallyshow na adrese www.rallyshow-ub.ic.cz přihlášku pro soutěžící. Uzávěrka přihlášek je stanovena na pátek 2. listopadu. Další informace o populární AUTOGAMES RallyShow Uherský Brod 2012 získate v příštích tiskových informacích. Akreditace pro zástupce sdělovacích prostředků probíhá přes akreditační systém promotéra českých šampionátů společnost Mediasport. Pořadatelé zároveň připravují pro média začátkem listopadu oficiální tiskovou konferenci v sídle Zlínského kraje, Batově mrakodrapu ve Zlíně.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!