RFK foto – video info 2 z MS Rally d'Italia Sardegna

Velvyslanci RFK posílají svůj druhý krátký report ze Sardinie který, obsahuje i krátké video.

Úvodní den byla na programu kvalifikace a dva průjezdy rychlostní zkouškou Terranova. Na kvalifikační zkoušce jsme vybrali doporučené divácké místo, pasáž rychlých protahováků zakončenou ostrým odbočením na asfaltu. Zbytek testu byl na obou stranách cesty lemovaný kamennými zdmi, pro diváky obtížně přístupný.

Čas vymezený pro dva tréninkové průjezdy testem začal v půl osmé. Protože počet vozů kategorie WRC se ve startovní listině zastavil na počtu dvanácti kusů, daly se ze začátku očekávat velké prodlevy mezi jednotlivými posádkami. Role čističe tratě se zhostil belgický talent Thierry Neuville, následoval Chris Atkinson a posádky M-Sportu. První průjezdy gradovaly průjezdy továrních jezdců, nejagresivněji jely jedničky obou týmů, Latvala a Loeb. Martin Prokop rovněž v daném místě předvedl divácky vděčný průjezd. Poslední se na trať vydal brazilský výletník Nobre, který i přes své nevalné tempo nedokázal na asfaltu své Mini WRC nasměrovat do odbočení a vyslal ho do únikové zóny.

Druhé tréninkové průjezdy již žádnou krizi nepřinesly, Neuville tentokrát startovní pole uzavíral a poté následovala hodinová pauza před ostrým startem kvalifikace, jejíž výsledky již každý zná.

Pro PWRC a ostatní účastníky začínal shakedown až v jednu hodinu, přesunuli jsme se tudíž na Terannovu zabrat lukrativní místa na skále, kde nás čekalo zhruba čtyřhodinové čekání na první ostrý vůz.

Toto místo nabízelo nádhernou scenérii, padák dolů z kopce s mnoha zatáčkami různých poloměrů, dále pokračovala rychlou pasáží lesem a po chvíli se ještě auta na moment vynořila v dáli v levém odbočení na hlavní cestu. Nejdivočeji zde letěl Hirvonen a tovární posádky Volkswagenu. Zvláště Mikkelsen měl při druhém průjezdu namále a před opuštěním trati ho zachránil nahrnutý rantl ze zeminy.

Největší podporu ale měli dle rachotu a cesty obsypané českými vlajkami Martin Prokop a Daniel Landa. Při druhém průjezdu se již začalo stmívat, chvíli to hrozilo i deštěm, ale ten nás nakonec zastihl až při zpáteční cestě. Zítra nás čekají další tři rychlostní zkoušky, zachovejte nám přízeň a omluvte kvalitu videa, je pořízeno mobilním telefonem.

Tomáš Čápa Čapek, Jan John Scooter Rumštain Vaník, MMAARTIN a RFK, www.rallyfans-katovice.wz.cz

Fotogalerie RFK fotografa Tomáše Čapka na eWRC.cz zde

Přidejte se na FB stránky RFK www.facebook.com/RallyFansKatovice

Komentářů celkem: 8
19. 10. 2012 08:041
0 0
smajlík Jen tak dál...
19. 10. 2012 12:102
0 0
Krásná práce chlapy!! smajlík
19. 10. 2012 12:563
0 0
Parádní info.Jen tak dál.Jo a dneska stojej menší Full HD kamerky 4-5 tisíc,takže to neni zas takovej problém a vejdou se do kapsy,jednu mam tak vim(Panasonic HDC-SD80)...smajlík
19. 10. 2012 13:034
0 0
O tom žádná. Tahle akce byla vymyšlená na rychlo. Když už byli kluci v místě závodu. Je to točené na Iphone.smajlík
19. 10. 2012 14:115
0 0
Nevadí, lepší točené iPhonem (i když jako androjďáka mně to trápí :D) než nic ;) myslím si, že kvalita je odpovídající smajlík
DND
19. 10. 2012 15:406
0 0
MMAARTIN> Mají tam s sebou i "normální" kamery? Bude RFK video z MS?
19. 10. 2012 15:577
0 0
to DND: To se bohužel konat nebude...smajlík
19. 10. 2012 16:198
0 0
Je toho poslední dobou moc... Budu rád, když se dostanu na videjko z Rallye Legend... Za týden pořádáme slalomsmajlík Jak já už se letos těším na tu vokurkovou sezóóńusmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!