Velké změny u Jana Jelínka – Fabia S2000 a nový spolujezdec

Zlínský jezdec Jan Jelínek, který letos v seriálu MMČR vybojoval třetí místo ve třídě 3, po devíti letech mění soutěžní techniku.

Zlínský jezdec Jan Jelínek, který letos v seriálu MMČR vybojoval třetí místo ve třídě 3, po devíti letech mění soutěžní techniku. Závěrečné tři závody letošní sezony a podle všeho i téměř celý seriál MMČR 2013 absolvuje s vozem Škoda Fabia S2000 z dílny Sparrow Racing team a navíc s novým navigátorem Petrem Machů. Při krátkém testování na nedělní sprintrally ve Vsetíně jsme pětatřicetiletého závodníka vyzpovídali.

Honzo, po devíti letech najednou nové auto, také nový spolujezdec a vracíš se tam, kde jsi kdysi začínal ještě s Hondou Civic, k týmu Sparrow Racing. To je opravdu hodně změn před koncem sezony…

Je to tak. Dostal jsem nabídku od Sparrow Racing a spolujezdce Petra Machů, usednout do špičkového vozu Fabia S2000. A jsem za to moc rád.

Jaký je přechod na jinou techniku? Kolik jsi toho ve Fabii zatím najezdil?

Vůbec poprvé budu řidít áčkový vůz. Bohužel jsme se zatím nemohli moc svézt, protože auto se po havárii na Slovensku stavělo úplně nové a stihlo se to všechno jen tak tak. První pořádný test bude až ve Vsetíně přímo na závodech.

Je poznat velký rozdíl oproti Lanceru?

Rozdíl je to obrovský. Zatím jsme neměli možnost většího testování, jen jsem si auto trochu osahal při jedné dvou krátkých jízdách. Ale hned na úvod mě kromě sekvenčního řazení oproti Lanceru zaujalo, jak to funguje nádherně podvozkově. Daleko lépe brzdí. Na nějaké větší hodnocení ale bude čas až s prvními ostrými kilometry.

A co spolupráce s novým spolujezdcem Petrem Machů?

Zkusili jsme si tréninkově napsat nějakou tu rychlostní zkoušku, ale Petr je zkušený spolujezdec, takže v tom nevidím žádný problém.

Bylo těžké se po dlouhé době rozloučit s Mirkem Kotěnou? Přece jen jste toho spolu zažili opravdu dost.

S Mirkem Kotěnou se v žádném případě neloučíme. V příští sezoně u nás bude jako špion při velkém mistrovství a zároveň bychom spolu měli absolvovat i některé závody sprintrally, nejspíše v našem osvědčeném Mitsubishi z dílny APID.

Jak vidíš svoje šance s novým strojem?

Netroufám si vůbec se někam řadit nebo něco odhadovat dopředu. Vzhledem k tomu, že je všechno nové a nemáme nic natestováno, bychom chtěli začít spíše v klidu, zvyknout si a postupně zrychlovat. Nějaké očekávání předem zatím nemá cenu.

Pojedete letos ještě nějaký závod kromě Vsetína?

Po Vsetíně bychom v rámci přípravy chtěli jet i Rallyshow Uherský Brod a Mikuláš rally Slušovice.

A co rok 2013?

S Fabií bychom měli absolvovat většinu závodů MMČR. A jak už jsem říkal, tak také vybrané sprintrally s Mitsubishi.

Tak hodně štěstí a ať se daří!

Děkuju, už se na to opravdu moc těším. Rád bych také touto cestou ještě jednou poděkoval všem, kteří nás podporují a umožnili mi tuto příležitost.

Premiéru posádky Jan Jelínek – Petr Machů můžete vidět trochu netradičně již tuto neděli od 8:30, kdy se postaví na start vsetínského rallysprintu s číslem 11 na kapotě Škody Fabie S2000.

Komentářů celkem: 4
20. 10. 2012 09:06
0 0
tak to je super preji at se dari a napada me otazka co vasek dunovsky?jak to s nim bude pristi rok nevite?
20. 10. 2012 09:26
0 0
Těšín se na srovnání Leher, Jelínek, Jakeš... chápu, že ve Vsetíně to bude asi ve prospěch Lehera, přecejenom má víc najeto, škoda. že to neuvidím live...
20. 10. 2012 11:58
0 0
marek-rally: Napadá mě ta samá otázka...
21. 10. 2012 10:58
0 0
Zaslechl jsem něco, že fabinka to nebude, libil se mi jak s ní jezdil.... tak teď budeme koukat na Jelce jak mu to půjde, zdá se že půjde!!!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!