RFK foto – video info 4 z MS Rally d'Italia Sardegna

Velvyslanci RFK posílají svůj čtvrtý krátký report ze Sardinie, který obsahuje i krátká videa.

Třetí den Rally Italia Sardegna nepřinesl žádné dramatické změny. Karty byly rozdány již včera, kdy řada favoritů odpadla. Borci na čelních pozicích dnes neriskovali, neboť jejich dosavadní umístění by pro všechny znamenalo životní výsledek. Mikko Hirvonen na Sardinii dosud nevyhrál, Žeňa Novikov by druhým místem vyrovnal své maximum a pro Otta Tänaka by třetí příčka znamenala výsledek z říše snů. Vyniknout tak mohl Mads Östberg, který se blýskl čtyřmi vyhranými zkouškami.

Pan Landa ještě ze včerejška na přání čtenářů eWRC.cz.

Ráno jsme zaujali místo na deváté rychlostní zkoušce ve známém, divácky oblíbeném, vracáku. Auta zde brzdí z vysoké rychlosti, na příjezdu je navíc mírná levá zatáčka, která může některým posádkám přivodit problém. Širší v ní byl Chris Atkinson, největší krizi zde ale zaznamenal ukrajinský pilot Valeriy Gorban, jehož auto zdobí příznačná reklama Mentos. Jeho Lancer se přiřítil obrovskou rychlostí, padesát metrů letěl škarpou kolmo k cestě a se štěstím se vyškrábl z příkopu těsně před velkým kamenem, přičemž méně otrlí diváci již byli na útěku. Roztřesenému jezdci potom navíc dvakrát zhasl motor.

Martin Prokop v diváckém místě…

Poté, co jsme zafandili Danielu Landovi, jsme se přesunuli kousek před cíl jedenáctého testu, kde bylo jediné divácké místo. Jednalo se o pravý táhlý vracák, který auta projížděla dvěřmi napřed. Menší krizi měl v předchozí zatáčce Karl Kruuda, který napodobil Davonovu jízdu v Písku po dvou kolech. Velký rozruch zde ale vzbudil mezi diváky přítomný Sébastien Loeb, který společně s partou kamarádů přijel na enduru.

Na desátý test jsme se chtěli přesunout na atraktivní skok, oficiální příjezdová trasa na tři divácká místa byla však společná s přejezdem soutěžících na start. Jarda Řízek Řezáč, s kterým cestujeme, tušil, že příjezd bude pro diváky uzavřený. Tušení se změnilo ve skutečnost, kdy jsme narazili na odbočku zablokovanou policejní hlídkou. Osmikilometrový výšlap byl proti našemu gustu, takže jsme se rozhodli skok oželet a vrátit se k vracáku z prvního průjezdu. Odtud jsme dali čtyřkilometrový pochod po směru trati, ale vynaložené úsilí stálo za to. Horizont full, za nímž následoval sjezd z kopce a levá zatáčka, sliboval pěknou akci. U zatáčky byla proti příjezdu navíc nízká skála, na které se dalo pohodlně stát.

Toto stání ovšem nebylo nejšťastnější, protože se hodně prášilo a auta tím směrem vyhazovala spršky kamenů. Skála byla obsypaná přátelskými domorodci, kteří nám hned nabídli kalíšky červeného vína a při průjezdu Martina Prokopa se přidali a fandili spolu se mnou. Prst se opět prezentoval širokým průjezdem, kdy se v ohrožení ocitl strom na výjezdu, který Fiona téměř lízla pravou zadní částí. Při návratu směrem k diváckému místu jsme ještě zafandili Danu Landovi a poté jeli do večerního flexi servisu do přístavu v Olbii.

Zítra nás bohužel čeká poslední den a večer návrat trajektem na pevninu. Soutěž zakončí dva průjezdy rychlostní zkouškou Gallura, přičemž nejlepší posádky druhého průjezdu si rozdělí bonusové body za powerstage. Druhý průjezd však vynecháváme a místo toho se přesuneme do přístavu v Porto Cervo, kde bude soutěž zakončena slavnostním cílem.

Na závěr dnešního reportu bychom vám rádi ukázali, jak těžké je nahazování info článků pro členy RFK, kteří sedí doma na zadku.

Tomáš Čápa Čapek, Jan John Scooter Rumštain Vaník, MMAARTIN a RFK, www.rallyfans-katovice.wz.cz

Fotogalerie RFK fotografa Tomáše Čapka na eWRC.cz zde

Přidejte se na FB stránky RFK www.facebook.com/RallyFansKatovice

Komentářů celkem: 3
21. 10. 2012 02:17
0 0
Pěkná práce,zábavné suprsmajlíksmajlíksmajlík
21. 10. 2012 09:54
0 0
smajlík
DND
21. 10. 2012 10:40
0 0
Skvělý report, přesně jak už jsem od RFK zvyklý. Díky za toho Landu a díky že chlapci aniž by museli věnují úsilí v nesnadných podmínkách pro blaho nás peciválůsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!