5. 3. 2004 00:00 − 2409× − 0

Kopecký testoval před Rallye Oberland

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek se po úspěšném vystoupení na lednové Jänner Rallye připravuje na soutěž německého šampionátu Rallye Oberland.

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek se po úspěšném vystoupení na lednové Jänner Rallye připravuje na soutěž německého šampionátu Rallye Oberland. Optimalizační test před soutěží proběhl ve čtvrtek 4.3.2004 v okolí Mladé Boleslavi.

Rakouským sněhem a ledem dovedl Honza tovární Fabii WRC do cíle na výborném druhém místě. V Německu však s největší pravděpodobností sníh nebude. „Museli jsme vůz vyladit na asfaltový povrch. Pracovali jsme především na odladění podvozku a nastavení map diferenciálů. Samozřejmě jsme připraveni použít i nastavení pro sníh, které jsme v Rakousku neustále vylepšovali,“ sdělil základní informace mladý dvaadvacetiletý pilot Jan Kopecký. Na voze se pilně pracovalo celé odpoledne a nádherný vůz Škoda Fabia WRC se dočkal zasloužené pozornosti. Přineslo testování kýžený výsledek? „Určitě, s nastavením jsem maximálně spokojený. Vůz funguje výtečně. Musím poděkovat všem technikům a mechanikům za stoprocentně odvedenou práci.“ Tovární tým Škoda Motorsport neustále pracuje na vyladění vozu specifikace WRC. Některé změny a vylepšení jsou aplikovány již v tomto voze. „Jízdní vlastnosti vozu se opět posunuly znatelně vpřed. Chování vozu je skvělé a ovládá se naprosto lehce. Změny jsou rozhodně ku prospěchu,“ zhodnotil Jan Kopecký poslední úpravy v nastavení podvozku, tlumičů a map diferenciálů na voze Škoda Fabia WRC.


Foto: Martin Bobek

Oberland Rallye je pro české fanoušky neznámou soutěží, proto podrobné informace o soutěži přinese spolujezdec Filip Schovánek ještě před samotným startem. „I my s Honzou jedeme prakticky do neznáma. Soutěž bude pro nás zajímavá především svým profilem, vždyť úseky rychlostních testů vedou v nadmořské výšce kolem 850-ti metrů nad mořem. Informace o soutěži přineseme fanouškům ve čtvrtek večer po prvních seznamovacích jízdách prostřednictvím internetového serveru www.eWRC.CZ“

Vývoj vozu se netýká pouze jednotlivých komponentů, ale změny lze nalézt i v interiéru vozu. „Mám posunutou sedačku dále od palubní desky. Nyní sedím přímo uprostřed vozu a tato změna by měla přinést lepší rozložení váhy ve voze. Jelikož je ve Fabii WRC poměrně dost místa, tak je toto posunutí možné bez jakýchkoliv omezení pro práci spolujezdce. Je třeba mi však posunout směrem k sedačce podlážku, abych se měl kde zapřít. Do Německa se všichni těšíme,“ dodal závěrem Filip Schovánek.


Foto: Martin Bobek

Rallye Oberland odstartuje 12.března v 16 hodin a nejzajímavější bude určitě souboj Jana Kopeckého a domácího Matthiase Kahleho.

Připravil Martin Bobek, www.eWRC.CZ

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!