RFK foto – video info 5 z MS Rally d'Italia Sardegna

Velvyslanci RFK posílají svůj pátý a poslední krátký report ze Sardinie, který obsahuje i krátká videa.

Závěrečná etapa italské soutěže pro své minimum kilometrů již nemohla výrazněji zamíchat pořadím, které si posádky vydobily během předchozích tří dní. Na programu byly dva průjezdy krátkou rychlostní zkouškou Gallura. Neznamená to však, že by jezdci slevili ze svého tempa, neboť nejlepší ve druhém průjezdu byli oceněni bonusovými body. Smůlu si zde vybral Mads Östberg, který do té doby vyhrával jednu zkoušku za druhou, ale na poslední ho postihl defekt. Zaujali jsme místo v jednom z početných esíček, já na výjezdu z pravé, Čápa na výjezdu z levé. Kromě toho bylo vidět i na jiné úseky trati, protože se vinula z kopce do údolí a pak zase nahoru na protější svah. Jednalo se o poměrně rychlý úsek, jezdci zvlášť v první zatáčce vodili auta dveřmi napřed. Excelentně se před diváky opět předvedl Martin Prokop, který vzal zeširoka i druhou zatáčku. Čápa tak již nemusel pospíchat na oběd, protože se dosyta nažral prachem a kamením. Namísto druhého průjezdu jsme se vydali do Porto Cervo, kde byla v přístavu umístěna cílová rampa.

Společně s dalšími českými fanoušky jsme vytvořili český koutek a při příjezdu Prsta dali řádně najevo, komu patří naše sympatie. Daniel Landa, ač dokončil poslední zkoušku, na vyhlášení nedorazil. Jeden z přítomných fanoušků to okomentoval slovy: "Ten se na to vys *al, pro slavíky taky nechodí."

Rád bych ještě ocenil atraktivní jízdu Martina Prokopa, který svým rozevlátým jízdním projevem patří mezi divácky nejlepší. I cizím fanouškům se jeho smyky zamlouvají, Italové doslova křičeli nadšením, když projela Fiona dveřmi napřed. Soudný člověk nečeká, že se Martin bude rvát s továrnami o nejvyšší posty. Kecálistům, kteří viděli závod maximálně na online výsledkách, bych doporučil, ať se vypraví na nějaký závod a uvidí sami. Můžeme být hrdí, že v nejvyšší lize jezdí posádka reprezentující Českou republiku.

Rally Italia Sardegna 2012 je tedy minulostí. Doufejme, že se na Sardinii vrátí kolotoč závodů mistrovství světa i v příštím roce. Její téměř nedotčená krajina je svým charakterem nenapodobitelná a v kalendáři by si zasloužila mít pevné místo. Závěrem děkujeme Jardovi Řízkovi Řezáčovi, bez něhož by jsme náš výlet nemohli zrealizovat, jeho Yetimu za to, že nás pohodlně dovezl na všechny místa i přes mnohdy velmi drsný terén a tiskovému středisku v Katovicích, že jeho členové včera pracovali v neméně drsných podmínkách, kdy se museli krotit s chlastem a v rámci možností zůstat střízliví až do nočních hodin, kdy se nahazoval článek na web. Speciální poděkování patří MMAARTINovi za to, že zařídil publikaci Čápových fotek v top fotogalerii a tím pádem mu přivodil i nejednu stresovou situaci :) V neposlední řadě děkujeme našim čtenářům za projevené ohlasy a přízeň. U některé z dalších soutěží arrivederci.

V závěrečném videjku se můžete podívat na další průjezd Daniela Landy.

Tomáš Čápa Čapek, Jan John Scooter Rumštain Vaník, MMAARTIN a RFK, www.rallyfans-katovice.wz.cz

Fotogalerie RFK fotografa Tomáše Čapka na eWRC.cz zde

Přidejte se na FB stránky RFK www.facebook.com/RallyFansKatovice

Komentářů celkem: 5
DND
21. 10. 2012 18:541
0 0
Když jsem se dozvěděl, že klasické video od RFK z téhle soutěže nebude, byl jsem zklamaný. Už tolik nejsemsmajlík Díky za seriál!
21. 10. 2012 19:022
0 0
smajlíkSkvěle odvedená práce...tak trochu bledá závist...smajlíksmajlíksmajlík
21. 10. 2012 19:263
0 0
Na tý fotce,jak Mikko stříká to šampáňo,tak tam vypadá jak zombie...smajlíksmajlík
Ale samozřejmě mu gratuluju k prvnímu vítězství pro Citroen v MS...smajlík
21. 10. 2012 19:574
0 0
Díky za kvalitní servis!
22. 10. 2012 10:065
0 0
to DND: možná, že nakonec delší videjko budesmajlík uvidíme...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!